Jong FC Emmen verliest met minimale cijfers

Jong FC Emmen verwachtte een zware klus in Heerenveen maar hield zich over negentig minuten goed staande. Na een iets beter begin van de Friezen ging het in de eerste helft gelijk op. Frank Hoolsema was twee keer gevaarlijk met schoten van grote afstand. Bij FC Emmen moest Patrick Roukema zich reeds na 25 minuten geblesseerd laten vervangen door Stanley Tailor. In de tweede helft was FC Emmen zeker gelijkwaardig aan SC Heerenveen dat met louter contractspelers aantrad. Toch namen de Friezen de leiding dankzij een treffer van de ingevallen Wil Johnson. Negen minuten voor het einde werd de wedstrijd vervolgens wegens noodweer een minuut of tien onderbroken. Na de hervatting kreeg Jesper Voorintholt een geweldige kans op de gelijkmaker maar zag zijn lobje via de buitenkant van de paal naast gaan.
Jong SC Heerenveen-Jong FC Emmen 1-0. 70. Johnson 1-0. Gele kaart: Huizenga, Been (FC Emmen).
Jong FC Emmen: Ebeltjes; Demeijer, Roukema (25. Tailor), Van den Brink, Been; Hindriks (65. Huizenga), Schepers, Hoolsema; Voorintholt, De Groot (54. Van der Weide), Ties.