Jong FC Emmen verliest 'kleine derby'

Speelde Jong FC Emmen de vorige week nog een prima wedstrijd tegen het hooggeklasseerde ADO Den Haag, tegen BV Veendam was daar weinig meer van te bespeuren. Waarbij de Emmenaren wel de pech hadden al na acht minuten doelman Sander Danes te verliezen die met een enkelblessure moest afhaken. Het Gjaltema aan de Langeleegte stadion ligt de Emmer sluitpost blijkbaar niet want de laatste wedstrijd die Danes in de hoofdmacht speelde was eind november vorig seizoen eveneens in Veendam. Toen speelde hij wel de wedstrijd uit maar was in feite zwaar geblesseerd en had enkele maanden nodig om weer fit te worden. De onfortuinlijke doelman werd vervangen door Rick Hofkamp die na een klein half de nachtmerrie van alle keepers beleefde: namelijk een rolletje die door de benen gaat. Sander Rozema produceerde een slap schotje dat tot zijn eigen verbazing door Hofkamp tot de 1-0 werd gepromoveerd. Zes minuten later volgde de 2-0 door Haaye Feenstra met een diagonaal schot vanaf de linkerzijde. De enige serieuze doelpoging van Jong FC Emmen was een schot net naast van de verder onopvallende Jesse Schotman in de 22e minuut.
Een kwartier na rust stichtte Rogier Krohne gevaar maar omdat het in zijn eigen strafschopgebied was veroorzaakte hij een strafschop die door Rozema werd benut: 3-0. De 4-0 van Patrick Lip kwam tot stand na een lange wandeling van de Veendammer zonder dat hij ook maar ergens op weerstand stuitte: 4-0. Pas toen ging Jong FC Emmen meer pressie uitoefenen wat ook een beetje in de hand werd gewerkt door het feit dat de thuisploeg niet meer zo nodig hoefde. De inspanningen van FC Emmen leidden nog tot de eretreffer van Morten Friis nadat in eerste instantie een leep balletje van Gill Göbel van de doellijn werd gehaald. ,,Dramatisch slecht”, oordeelde coach Alami Ahannach.
Jong BV Veendam-Jong FC Emmen 4-1. 25. Rozema 1-0, 31. Feenstra 2-0, 59. Rozema (strafschop) 3-0, 66. Lip 4-0, 79. Friis 4-1. Scheidsrechter: Van den Helder. Gele kaart: De Blok, Siekman, Krohne (Jong FC Emmen).
Jong FC Emmen: Danes (10. Hofkamp): Vermeer, Görtz, Siekman, Bergsma, Kamps (62. Hooolsema), Schotman, Zijm (62. De Blok), Göbel, Krohne, Friis.