Jong FC Emmen verliest in Almere

Jong FC Emmen trad in Almere aan tegen Jong FC Omniworld dat tot dan toe slechts een schamel puntje had verzameld. Dat werden er na het duel tegen de Emmenaren opeens drie meer via een 1-0 zege op een bijzonder matig voor de dag komend Jong FC Emmen. Enig lichtpunt was de terugkeer van Martin de Roo die op 3 september voor het laatst competitievoetbal had gespeeld. Hij speelde een sterke eerste helft en werd volgens afspraak na een uur gewisseld. In de eerste helft kreeg FC Emmen geen enkele serieuze doelkans, het had er na een kwartier spelen wel eentje moeten zijn maar die mogelijkheid ging verloren door te solistisch optreden van Edgar Bernhardt. De thuisclub werd daarna sterker en forceerde een aantal hoekschoppen die op eentje na toen doelman Lennon Ebeltjes er even naast zat weinig gevaar opleverden. Het duurde tot de 65e minuut voordat Jong FC Emmen tot een schot richting doel van de thuisclub kwam. De poging van Björn Zwikker ging echter een metertje over. Twee minuten later kreeg Bas Dost een kans maar schoot in de armen van doelman Marc Hogervorst. Drie minuten voor tijd viel de enige treffer van de wedstrijd toen Lennon Ebeltjes zich in de korte hoek door een schot van net buiten de zestien liet verrassen. In de slotminuten was Jong FC Emmen zo waar nog dichtbij de gelijkmaker maar de doelpoging van Bas Dost na aangeven van Danny Jaspers belandde op de lat. ,,Er waren enkele spelers niet bij de les vanavond”, luidde het commentaar van trainer Michel van Oostrum.
Jong FC Emmen: Ebeltjes; Voorintholt, De Roo (61. Bergsma), Schepers, Van Dijk, Bonevacia, Hoolsema, Zwikker (76. De Groot), Bernhardt, Dost, Van der Weide (70. Jaspers).