Jong FC Emmen uitgebekerd

Jong De Graafschap is merkwaardigerwijs een topploeg in de reserve eredivisie. De ploeg staat hoger geklasseerd dan de beloften van Ajax, AZ en FC Twente. Tegen Jong FC Emmen maakten de Achterhoekers die hoge klassering ook waar want bij vlagen werden de Emmenaren overklast. Aan de andere kant was absurd verdedigen aan de kant van de thuisclub mede een oorzaak voor de 0-4 ruststand. Het begon al slecht voor Jong FC Emmen want na een minuut of tien raakte bij centrale verdediger Tim Siekman een schouder uit de kom. Hij zal voor de winterstop niet meer in actie komen.
Een klein half uur hield Jong FC Emmen met Thomas Villadsen als sluitstuk het doel schoon. Ismael Assaidi, de voormalige Omniworlder die dit seizoen al acht keer in de eredivisie is ingezet, kapte zich binnen de zestien helemaal vrij en passeerde Villadsen moeiteloos: 0-1. Vier minuten later leidde een misverstand tussen Villadsen en Jeroen Bergsma tot de 0-2 van Luuk de Jong. De Emmer verdediging was zo lek als een mandje en tien minuten voor de rust  maakte verdediger Melvin Kolf goed gebruik van een acute aanval van slapte in de Emmer defensie door de 0-3 binnen te tikken. De Graafschap denderde door en drie minuten voor de thee verhoogde Bugdayci tot de 0-4 ruststand.
In de tweede helft hoefden de Achterhoekers aanvankelijk niet zo nodig maar moesten onverwachts toch nog vol aan de bak. Jong FC Emmen aanvoerder Frank Hoolsema maakte er namelijk in de 58e minuut met een diagonaal schot 1-4 van. Plotseling werden de duels door de Emmenaren wel gewonnen en twee minuten na de goal van Hoolsema tikte Rick ten Voorde de bal voor de tweede maal langs doelman Nicolas Cinalli. Jong De Graafschap was de grip op de wedstrijd even helemaal kwijt want in een tijdsbestek van vijf minuten na de 2-4 kreeg de thuisclub nog drie uitstekende kansen. Achtereenvolgens Jan Stoker (tot hoekschop verwerkt), Frank Hoolsema (met links rakelings over) en Jesse Schotman (ongeconcentreerd over) slaagden er echter niet in de aansluitingstreffer op het scorebord te brengen. Daarna ebde de druk van FC Emmen wat weg en toen Assaidi een kwartier voor tijd na een nieuw misverstand in de defensie er simpel 2-5 van kon maken was het een gelopen koers.
Jong FC Emmen-Jong De Graafschap 2-5. 28. Assaidi 0-1, 32. De Jong 0-2, 35. Kolf 0-3, 42. Bugdayic 0-4, 58. Hoolsema 1-4, 60. Ten Voorde 2-4, 75. Assaidi 2-5. Scheidsrechter: Hut.
Jong FC Emmen: Villadsen; De Jonge, Siekman (12. Oosting), Demeijer, Bergsma, Hoolsema, De Blok (76. Jos Fidom), Schotman, Ten Voorde, Krohne, Stoker.