Jong FC Emmen tegen ADO Den Haag onderuit

Van een krachtsverschil tussen Jong FC Emmen en Jong ADO Den Haag, de Hagenaars hebben evenals koploper FC Groningen nog geen wedstrijd verloren, was nauwelijks sprake. Het enige waarin FC Emmen niet uitblonk was het creëren van serieuze doelkansen waardoor de 0-2 uitslag enigszins verklaarbaar wordt. In de eerste helft was Erwin Doorn er na een kwartier spelen wel dichtbij. Een voorzet van Wouter van den Herik bereikte hem bij de tweede paal maar hij kon de bal niet drukken waardoor het speeltuig hoog over vloog. Vijf minuten later viel de openingsgoal dan aan de andere kant. Linkerspits Nick Coster werd niet gedekt en kon alleen op doelman Ignas Peek af gaan. De Emmenaar blokkeerde het schot maar kon niet voorkomen dat de rebound wederom bij Coster belandde die vervolgens wel raak schoot: 0-1. In het restant van de eerste periode hielden de Hagenaars, met de Amerikaanse international Corey Gibbs als centrale man achterin, de weg naar het doel verspert.
Direct na de pauze kende ADO Den Haag even een sterke fase die begon met een schot van Leijdekker voorlangs. Het lichte overwicht van de bezoekers resulteerde echter niet in doelkansen. Vanaf zo’n twintig minuten voor het einde begon Jong FC Emmen de wedstrijd te dicteren. De Hagenaars verdedigden massaal waardoor er voor de Emmenaren nauwelijks door komen aan was. Hoewel doelman Robert Zwinkels in het Haagse doel het af en toe moeilijk had kon Jong FC Emmen niet de gelijkmaker forceren. Toen twee minuten voor het einde Sahin Kalkanoglu er na een counter 0-2 van maakte, was het natuurlijk een gelopen koers.
Jong FC Emmen: Peek; Tieltjes, Bosman, Westerveld, Schenkel; Kamps, Doorn (52. Manning), Huizinga (58. Van Eeken); Wessels, Veldmate, Van den Herik (78. Been).