Terug naar overzicht Terug

Jong FC Emmen te sterk voor BV Veendam


 Jong FC Emmen heeft in het kader van de KNVB beker met duidelijke cijfers van de leeftijdsgenoten van BV Veendam gewonnen. De 4-0 zege betekende de eerste overwinning voor de Emmenaren in de poule.
Jong FC Emmen was voor deze gelegenheid versterkt met spelers als Niki Leferink, Brian Tevreden en Jannes Wolters en bezat aanrmerkelijk meer routine dan de Veendammers. In de eerst helft leidde dat al in de tiende minuut tot de openingstrefer van Philip Ties die zich mooi vrijmaakte en doelman Remco van der Veen kansloos liet. Kort daarop kreeg hij een tweede mogelijkheid maar toen zegevierde de Veendammer sluitpost. In de tweede helft kreeg BV Veendam via Erwin Biuurmeijer één van de sporadische kansjes maar hij schoot voorlangs. De niet mee zo piepjonge Emmenaren werden vervolgens steeds sterker. Nadat Leferink uit een voorzet van Ties rakelings had overgekopt was het verdediger Stanley Tailor die in de 68e minuut de 2-0 voor zijn rekening nam. Jannes Wolters plaatste een vrije trap op het hoofd van Leferink die voortrok waarop Tailor het laatste tikje gaf: 2-0. Een kwartier voor tijd viel de mooiste goal van de wedstrijd via de ingevallen Björn Zwikker. Hij stuurde vanaf grote afstand de bal over de te ver voor zijn goal staande Remco van der Veen: 3-0. In de slotminuut bracht Frank Hoolsema de stand op 4-0 na aangeven van Zwikker.
Opvallendste man op het veld was internationaal scheidsrechter Erik Braamhaar. Hij moest na een blessure weer ritme op doen in verband met internationale veplichtingen op korte termijn.
Jong FC Emmen-Jong BV Veendam 4-0. 10. Ties 1-0, 68. Tailor 2-0, 76. Zwikker 3-0, 90. Hoolema 4-0. Gele kaart: Schepers, Zegers (FC Emmen), Tuankotta (BV Veendam).
Jong FC Emmen: Zegers; Geers, Wolters, Tailor, Tevreden; Schepers, Hoolsema, Huizenga (89. Hindriks); Voorintholt (61. Zwikker), Leferink, Ties (85. Jaspers).