Terug naar overzicht Terug

Jong FC Emmen speelt gelijk tegen Jong FC Twente


Jong FC Emmen heeft de krachtmeting tegen Jong FC Twente in een 1-1 gelijkspel beëindigd. De wedstrijd werd op het trainingscentrum van FC Twente in Hengelo gespeeld. De Emmer goal kwam op naam van Emil Bijlsma.

Jong FC Emmen begon met o.a. Michael Chacon, Anco Jansen, Peter van der Vlag en Josimar Lima in de basis. Bekende spelers bij de thuisploeg waren Jan Hooiveld, Jari Oosterwijk en Hidde ter Avest. In de eerste helft was er geen krachtsverschil en de doelkansen waren dan ook aan de magere kant. De Emmenaren opende na een half uur de score door een laag schot van Emil Bijlsma van net buiten de zestienmeter.Kort daarop moest Peter van der Vlag redding brengen op een schot van Ter Avest en had geluk dat een volledig vrijstaande Jan Hooiveld van dichtbij over schoot. Na de pauze keerde Anco Jansen niet terug waarvoor eerstejaars onder 19 spits Thijs Dallinga in de plaats kwam. FC Twente was in het tweede deel de betere ploeg maar vooral een sterk keepende Peter van der Vlag was een struikelblok. De Emmer goalie moest echter in de 53e minuut zwichten op een strafschop ingeschoten door Jari Oosterwijk. Er aan vooraf ging een overtreding van Joris Voest. Een kwartier voor tijd bracht Peter van der Vlag tot twee toe redding mede waardoor de eindstand op 1-1 werd bepaald.
Stef Gronsveld toonde aan op de goede weg te zijn en speelde een uur. In de slotfase stonden er bij FC Emmen zes onder 19 spelers op het veld.
Jong FC Twente-Jong FC Emmen 1-1. 31. Huizing 0-1, 53. Oosterwijk (strafschop) 1-1.
Jong FC Emmen: Van der Vlag: Gronsveld (62. Berends), Lima (80. Timmerman), Wielink, Voest, Deiman, Chacon (67. Scheper), Huizing (80. Margaritha), Bijlsma, Haydary, Jansen (46. Dallinga).
Jong FC Twente: Drommel, Ter Avest (74. Grootenhuis), Hooiveld (46. Browning Lagerfeldt), R. Jensen, Trajkovski (74. Vankan), Laukart, Van der Heyden, Gjorgjev (86. Frimann), Buckley-Ricketts, Oosterwijk, George.