Jong FC Emmen speelt gelijk tegen de Eagles

Jong FC Emmen en Jong Go Ahead Eagles waren aanvankelijk redelijk aan elkaar gewaagd maar het spelverloop werd vanaf de 35e minuut bepaald door een man-meer situatie in het voordeel van de Deventenaren. Jesper Voorintholt kreeg op dat moment een rode kaart van scheidsrechter Bakkelo wegens een zware overtreding op de rand van het eigen strafschopgebied: een plek waar normaal gesproken Jesper Voorintholt zich niet ophoud. De 0-0 einduitslag was daarom best goed te noemen.
In de eerste helft waren er geen noemenswaardige doelkansen, in de tweede helft des te meer. Zo rond een uur spelen werd een vrije trap van Laurens Huizenga ten koste van een hoekschop gekeerd en uit die hoekschop schoot Frank Hoolsema recht in de handen van doelman Jeffrey Brammer. Vijf minuten later stond Philip Ties in scoringspositie maar raakte de bal slecht. Weer vijf minuten later werd een schot van Randy van der Weide tot hoekschop verwerkt. In de slotfase kwamen de tien Emmenaren echter een paar keer met de schrik vrij. Rence van der Wal slaagde er in op twee meter voor de goal over te schieten en twee minuten voor het einde behoedde doelman Raymond Beukeveld zijn ploeg voor een nederlaag door een schot van Ter Avest onschadelijk te maken.
Jong FC Emmen: Beukeveld; Demeijer, Schepers, Tailor, Geers,Hindriks, Huizenga (78. Zwikker), Voorintholt, Ties, Hoolsema, Schonewille (46. Van der Weide).

Een stijlvolle uittrap van Raymond Beukeveld.

Philip Ties (tweede van links) heeft geen idee waar de bal is.