Jong FC Emmen soepel langs WKE

Jong FC Emmen ging opmerkelijk soepel over de toch sterke hoofdklasser en plaatsgenoot WKE heen. De 3-0 was volkomen verdiend en had nog hoger kunnen uitvallen.
Afgelopen zaterdag had Cambuur Leeuwarden nog een zware dobber aan WKE in het Amstel Cup duel maar Jong FC Emmen gaf geen enkele serieuze kans weg. Het had wel Mourad Mghizrat en Ruslan Valeev in de basis die beiden een dik uur speelden. De score werd in de 21e minuut geopend door Daniël Manning die na een dieptepass vrij voor doelman Dijkstra verscheen en hem keurig passeerde: 0-1. Een minuut later werd de WKE defensie opnieuw verrast, Arend Schonewille zette Dada Bugera vrij voor de goal en de rechterspits van FC Emmen rondde het keurig af: 0-2. Na een klein half uur leek Mourad Mghizrat de voorsprong naar 0-3 te tillen maar schoot centimeters over de kruising.
In de tweede helft blonk WKE-doelman Gert Dijkstra een paar maal uit bij harde knallen van Tom Boelen en Daniël Manning maar in de 86e minuut moest hij toch voor de derde keer buigen toen Tom Boelen voor hem opdoek. In tweede instantie kon Boelen de kans afrondden: 0-3. Eerstejaars A-junior Björn Zwikker was kort daarna dichtbij de vierde treffer maar Dijkstra boog zijn schot tot hoekschop om.
Jong FC Emmen: Van Westerop: Voorintholt (79. Hüsers), Westerveld, Snip, Schenkel, Huizinga, Bugera (46. Doorn), Mghizrat (70. Hoolsema), Manning, valeev (70. Zwikker), Schonewille (46. Boelen).