Jong FC Emmen sluit af met nederlaag in Apeldoorn

De 4-0 uitslag van het duel Jong AGOVV Apeldoorn-Jong FC Emmen doet vermoeden dat het een eenzijdige partij was maar dat was niet het geval. De Emmenaren kregen best goede mogelijkheden maar het ontbrak aan de juiste afronding. De thuisclub nam na een kwartier spelen een 1-0 voorsprong via een diagonaal schot van Van Norel. Bij die stand bleef het na een helft spelen hoewel Bas Dost dichtbij de gelijkmaker was toen hij in de 36e minuut de lat trof. Na de pauze bracht trainer Berry Zandink drie wissels in het veld en ging FC Emmen meer druk uitoefenen. Het was af en toe kunst- en vliegwerk voor de Apeldoornse goal zo rond de 60e minuut toen de prima keepende doelman Huiskamp tot twee maal toe een inzet van Berry Schepers onderbrak. Acht minuten later was het echter aan de andere kant wel raak toen Mahmudou Lennon Ebeltjes met een schot van afstand klopte. De Emmer verdediging was niet meer bij de les en hoewel doelman Ebeltjes een aantal malen redding kon brengen werd hij in de slotfase nog twee maal door Chadli geklopt. Kort voor tijd moest FC Emmen ook nog met tien man verder omdat Martin de Roo groggy van het veld moest.
Jong FC Emmen: Ebeltjes; Görtz, De Roo, Kamps, Siekman (46. Wolbers), Voorintholt, Schepers, Hoolsema, Zwikker (46. Bergsma), Dost, Van der Weide (46. Wakker).

Bas Dost lijkt hulp van boven te zoeken.