Jong FC Emmen sluit af met forse nederlaag

Jong FC Emmen verloor de slag om de punten feitelijk in de eerste helft. Het speelde, in het sfeerloze stadion waar de speaker het had laten afweten, toen onsamenhangend en bracht weinig of niets positiefs tot stand. De 0-2 ruststand hoefde dan ook geen verwondering te wekken. In de 17e minuut maakte Neccemetin Imac met een achterwaartse kopbal uit een vrije trap de 0-1 en drie minuten later verhoogde Tarek Hashemi tot 0-2. Na de rust stond er een aanmerkelijk agressiever FC Emmen op het veld en de kansen bleven dan ook niet uit. Bas Dost zag kort na de doelwisseling een schot tot hoekschop verwerkt en had in de 53e minuut eigenlijk moeten scoren maar kreeg de bal niet langs de Friese goalie. Twee minuten later verkortte de afscheid nemende Harm Hindriks tot 1-2 met een schot van grote afstand dat van richting werd veranderd. Bas Dost had vervolgens de mogelijkheid op de gelijkmaker maar kopte in uitstekende positie naast. Het offensief van FC Emmen werd echter ruw doorbroken met een rake kopbal aan de andere kant waarmee Manou Francisko de 1-3 scoorde. Met vrije trappen en afstandschoten bleef FC Emmen gevaarlijk maar toen het in de 79e minuut de vierde goal om de oren kreeg, Karim was de dader, was de wedstrijd een gelopen koers.
Jong FC Emmen-Cambuur Leeuwarden 1-4. 17. Imac 0-1, 20. Hashemi 0-2, 55. Hindriks 1-2, 63. Francisko 1-3, 79. Karim 1-4.
Jong FC Emmen: Ebeltjes; Görtz, Hindriks (86. Siekman), Tailor, De Almeida, Demeijer, Zwikker (64. Johannes), Hoolsema, Ties, Dost, Van der Weide.