Terug naar overzicht Terug

Jong FC Emmen poetst 0-2 achterstand in slotfase weg


 Jong FC Emmen met, voor het eerst in deze competitie, Ignas Peek in de goal liet Jong FC Haarlem in het eerste half uur te veel het spel maken. In het laatste kwartier voor de pauze veranderde het spelbeeld, de thuisclub ging dominanter spelen en was dichtbij een treffer toen een voorzet op maat van René Wessels bij Martijn Bosman belandde die evenwel in ideale positie naast kopte. Vijf minuten voor de pauze raakte Gert Lukens nog eens het zijnet. Kort voor rust viel de openingstreffer echter aan de andere kant. Duane Sinister kopte zo vrij als een vogeltje in. Toen drie minuten na de thee de Haarlemmers via Joey Patrick op 0-2 kwamen, leek Jong FC Emmen een nederlaag tegemoet te gaan. Patrick, de maker van de tweede goal, had zelfs de 0-3 op de schoen maar tikte voor zo ongeveer een leeg doel voorlangs.
Bij FC Emmen was inmiddels Arend Schonewille in het veld gekomen voor Nick Schenkel en dat bleek een gouden wissel. Schonewille tikte in de 78e en kopte in de 81e minuut de 1-2 en 2-2 binnen. Een rode kaart voor de Haarlemmer Stefan van der Grijp in de 88e minuut vormde de inleiding tot de winnende treffer. FC Emmen kreeg een vrije schop toegewezen die door Martijn Bosman op Dada Bugera werd geplaatst. Laatstgenoemde trok voor en René Wessels liep de bal simpel binnen: 3-2.
Bij FC Emmen maakte in de 78e minuut Jaymill Been zijn debuut. Hij is onlangs van BV Veendam overgenomen.
Jong FC Emmen: Peek; Snip, Wigger, Westerveld, Schenkel (59. Schonewille); Lukens (78. Been), Bosman, Huizinga; Wessels, Doorn, Manning (46. Bugra).