Jong FC Emmen pakt punt in noordelijke derby

Jong FC Emmen rook aan een overwinning op het hoger geklasseerde Jong BV Veendam maar gaf in blessuretijd de overwinning uit handen. Toch hoefden de Emmenaren niet ontevreden te zijn met de 2-2 eindstand omdat de Oostgroningers zeker in de eerste helft het betere voetbal lieten zien. Het was een duel tussen twee echte beloftenteams zonder routiniers. Jong FC Emmen verscheen zelfs met zes A-junioren in de basis terwijl de Veendammers met drie aantraden.
Jong FC Emmen had in het begin de nodige moeite met de Veendammers. Afspeelfoutjes zorgden af en toe voor lichte paniek maar toch slaagde BV Veendam er niet in opgelegde kansen te creëren. Dat deed FC Emmen wel op de valreep van de eerste helft toen Randy van der Weide uit een counter met Björn Zwikker alleen voor doelman Remco van der Veen verscheen maar tegen de sluitpost op schoot. Ook in de tweede helft was FC Emmen dicht bij de openingtreffer via Björn Zwikker maar hij raakte de bal in goede positie helemaal verkeerd. Kort daarop viel de toch enigszins uit de lucht vallende openingstraffer van Jong BV Veendam. Doelman Raymond Beukeveld was kansloos op het schot van net buiten de zestienmeter: 0-1.
In het laatste kwartier keerde het tij voor FC Emmen. Danny Jaspers en Mateusz Moolhuizen waren inmiddels ingevallen voor Arend Schonewille en Yamill Been terwijl Stanley Tailor als breekijzer in de spits werd geposteerd. Een kwartier leek Björn Zwikker op weg naar de gelijkmaker maar werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Harm Hindriks nam de taak op zich om de trap vanaf elf meter te verzilveren en deed dat vlekkeloos: 1-1. Kort daarop schoot Danny Jaspers recht tegen de keeper op. Twee minuten na de gelijkmaker werd een doorkopbal van Stanley Tailor door Randy van der Weide aangegrepen om FC Emmen op voorsprong te zetten: 2-1. De voorsprong werd met veel inzet tot en met de laatste minuut verdedigd maar in de slotseconden kwam toch nog de gelijkmaker op het fraaie scorebord van sportpark Alterberg. Verdediger Byron Kiefer  vond een gaatje tussen een woud van spelers en Beukeveld was geklopt: 2-2.
Jong FC Emmen-Jong BV Veendam 2-2. 58. Van der Meulen 0-1, 76. Hindriks (strafschop) 1-1, 78. Van der Weide 2-1, 90. Kiefer 2-2.
Jong FC Emmen: Beukeveld; Görtz, Balsala, De Roo, Been (72. Tailor); Hindriks, Hoolsema, Sconewille (62. Moolhuizen); Van der Weide, Dost (57. Jaspers), Zwikker.