Jong FC Emmen op valreep naast Jong PEC Zwolle

Jong FC Emmen lijkt een kopie van de hoofdmacht te worden. Het is na vijf oefenpotjes nog ongeslagen en de favoriete uitslag is een gelijkspel met de cijfers 1-1 zoals ook tegen PEC Zwolle behaald. Verder won de ploeg twee maal en wel beide malen met 5-1. Het duel tegen Jong PEC Zwolle was van matig gehalte. De Zwollenaren die in tegenstelling tot Jong FC Emmen wel in een competitie uit komen toonden iets meer ploegverband hoewel er in de eerste helft nauwelijks kansen waren te bewonderen. Wel scoorden beide teams een keertje vanuit buitenspelpositie wat jammer was want de treffers op zich waren uitstekend.

AT5W1461

Kjell Scherpen komt het hoogst.

AT5W1465

Joris Voest aan de bal.

AT5W1479

Thijs Dallinga in gevecht met PEC doelman Enver Spijodic.

Jong FC Emmen, met vier A-junioren in de basis waarvan Aron Timmerman al na tien minuten moest uitvallen, leek de rust met een 0-0 stand te halen maar twee minuten voor de thee moest doelman Kjell Scherpen toch zwichten voor een inzet van Jochem van Putten. Ook na de pauze waren de gasten een tikkeltje beter en moest doelman Scherpen een keertje handelend optreden. FC Emmen legde zich echter niet bij het dreigende verlies neer en perste er een prima slotfase uit. Jearl Margaritha kreeg een mogelijkheid maar zijn schot miste de goede richting en een inzet van Rob Deiman na een voortreffelijk opgezette aanval, werd door doelman Reimink gestopt. Het leek dus op een nederlaag uit te draaien maar in de negentigste minuut viel dan toch nog de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte Emil Bijlsma in: 1-1.

Jong FC Emmen-Jong PEC Zwolle 1-1. 43. Van Putten 0-1, 90. Bijlsma 1-1.
Jong FC Emmen: Scherpen: Gronsveld, Wielink, Timmerman (10. Berends), Siekman (63. Deiman), Bijlsma, Huizing, Voest, Quispel (73. Olteanu), Dallinga, Margaritha.
Jong PEC Zwolle: Spijodic (46. Reimink);  Ten Have, Woudstra (57. Jansman), Bruintjes, Swart, Tanriver (57. Schet), Van Ark, Karagounis (85. Tanriver), Van Putten, Witteveen, Benschop.

AT5W1528

Stef Gronsveld speelde negentig minuten.

AT5W1597

Nande Wielink krijgt een duwtje.

AT5W1609

Emil Bijlsma (vierde van rechts)  kopte de gelijkmaker binnen (Foto’s: Gerrit Rijkens).