Jong FC Emmen onderuit tegen De Graafschap

Jong FC Emmen speelde eindelijk weer eens een echte thuiswedstrijd in het Univé stadion, de laatste was op 13 december, na omzwervingen in Coevorden en Zweeloo maar het kon de ploeg niet tot een overwinning inspireren. De jonge Doetinchemmers wonnen verdiend met 2-0. De wedstrijd was amper twee minuten oud toen de bal reeds achter doelman Sander Danes lag die na veel blessureleed zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde. In eerste instantie kon hij de inzet nog keren maar was machteloos bij het daaropvolgende schot van Koen Middelkoop: 0-1. FC Emmen werkte hard maar kon weinig of geen kansen creëren. De enige die er een beetje op leek was die voor René Wessels in de 21e minuut maar hij talmde te lang waardoor de mogelijkheid verloren gng. Kort daarop mocht FC Emmen niet mopperen toen een vrijstaande Milenko Visser de bal over het doel lepelde. Na de pauze drukte FC Emmen de gasten iets meer in de verdediging zonder serieus gevaarlijk te worden. De Graafschap was dat wel en verhoogde in de 53e minuut de voorsprong tot 0-2 door een schot van Thijs Tent Beking wat tevens de eindstand werd.
Jong FC Emmen: Danes; Jarno Voorintholt, Van den Brink, Westerveld (68. Hindriks), Schenkel; Bosman (55. Hoolsema), Doorn, Huizenga; Been (32. Schonewille), Wessels, Van den Herik.