Jong FC Emmen onderuit in Volendam (met foto's)

De beloften van FC Emmen leden een acceptabele nederlaag tegen Jong FC Volendam dat net als de hoofdmacht aanspraak maakt op het kampioenschap. De derde en beslissende treffer van de Volendammers viel ook pas in de voorlaatste minuut. Toch was de thuisclub vooral in de eerste helft de betere ploeg, het combineerde aanzienlijk beter en het kreeg ook prima kansen. Toen het al in de negende minuut 1-0 stond door een kopbal van Melvin Platje, zag het er dan ook somber uit voor de formatie van trainer Berry Zandink. FC Emmen slaagde er echter in om tot de rust de score tot 1-0 beperkt te houden. Dat was zeker niet in de laatste plaats te danken aan het goede werk van doelman Sander Danes. De Emmenaren kwamen er halverwege uit met kansje voor Frank Hoolsema (naast) en Björn Zwikker (corner). Na de pauze had FC Emmen de zaken beter onder controle. Er werd effectiever gestoord en een goede counter leidde al in de 51e minuut tot de gelijkmaker. Björn Zwikker had de actie op links, trok voor en Randy van der Weide hoefde de voet er maar tegen aan te zetten: 1-1. Een verrassende stad voor de thuisclub en kort daarna kreeg FC Emmen, dat vrij snel Martin de Roo met een kuitblessure verloor, via dezelfde combinatie Zwikker/Van der Weide nog bijna een goede mogelijkheid. Na een kwartier herpakten de Volendammers zich en moest eerst Martijn Kamps, die na het uitvallen van Martin de Roo centraal achterin was gaan spelen, de bal van de eigen doellijn halen. In de 68e minuut viel vervolgens de 2-1 die werd gescoord door de bij de tweede paal staande Niels Joren. In de voorlaatste minuut bepaalde Michiel Hemmen de eindstand op 3-1.
Jong FC Volendam-Jong FC Emmen 3-1. 9. Platje 1-0, 51. Van der Weide 1-1, 68. Joren 2-1, 89. Hemmen 3-1. Scheidsrechter: Bakkelo. Gele kaart FC Emmen: Danny van Dijk, Beeksma.
Jong FC Emmen: Danes; Voorintholt, Breinburg, De Roo (54. Moolhuizen), Danny van Dijk, Kamps, Hoolsema, Schepers, Schonewille (70. Beeksma) Zwikker, Van der Weide.