Jong FC Emmen onderuit in laatste thuiswedstrijd

Jong FC Emmen kon het tegen koploper Jong FC Groningen niet bolwerken. Na een 0-1 ruststand draaide het uit op een 0-3 eindstand. In de eerste helft waren de partijen redelijk tegen elkaar opgewassen. Toch was het FC Groningen dat de leiding nam. Mathias Floren werd in de 25e minuut door het centrum vrijgespeeld en passeerde doelman Björn Schimmelpenning moeiteloos. Kort daarop moest Emmenaar Erwin Doorn geblesseerd het veld verlaten waarvoor Berry Schepers in de plaats kwam. Tien minuten voor de pauze maakte Gerben Tieltjes het de Groninger verdediging lastig maar zag de inzet tot hoekschop verwerkt. Drie minuten later knalde Tieltjes vanuit een moeilijke hoek nogmaals op de goal maar doelman Jeroen Lambers keerde het schot. Een blunder in de 51e minuut stelde FC Groningen in staat de voorsprong tot 0-2 te verhogen. Kristian Westerveld speelde te kort terug op Schimmelpenning waarvan Rogier Krohne profiteerde: 0-2. Tien minuten later was er een mogelijkheid voor Daniël Manning maar hij mikte naast. Dat deed Rpogier Krohne in de 77e niet toen hij zijn tweede kans van de wedstrijd kreeg en die ook benutte: 0-3. In de slotminuut onderscheidde Björn Schimmelpenning zich nog door achtereenvolgens Rogier Krohne en Robbin Kieft van een vierde Groningse treffer af te houden.
Jong FC Emmen: Schimmelpenning; Snip, Wigger (Jesper Voorintholt), Westerveld, Schenkel; Huizenga (46. Jarno Voorintholt), Bosman, Tieltjes; Manning, Doorn (29. Schepers), Van den Herik.

FC Groningen krijgt een vrije trap. Kristian Westerveld (voorgrond) begrijpt er niets van.

Erwin Doorn in afwachting van de bal. Links doet Arnold Kruiswijk hetzelfde.

De stijlvolle ingooi van Gerben Tieltjes.