Jong FC Emmen nipt onderuit tegen Jong Heracles

Jong FC Emmen heeft in eigen stadion een 2-1 nederlaag tegen Jong Heracles Almelo geleden. Na een helft spelen stond er een 1-1 stand op het scorebord.

Bij Jong FC Emmen maakte Jurjan Mannes zijn rentree. Hij speelde voor het laatst op 23 september j.l in het competitieduel tegen FC Den Bosch maar raakte vervolgens geblesseerd. Tegen Jong Heracles maakte hij een uurtje vol. Opvallend was verder dat Nick Bakker als linkervleugelverdediger acteerde terwijl Josip Baric centraal achterin speelde. In de eerste helft maakten de partijen een monter potje voetbal van met in de beginfase twee goede mogelijkheden voor Justin Mulder. De eerste was een prima counter vanaf de middenlijn maar oog-in-oog met doelman Michael Brouwer van de Almeloërs slaagde hij er niet de grote kans af te werken. Twee minuten later schoot Mulder na een combinatie met Pascal Huser net naast. In de achttiende minuut kwam FC Emmen op voorsprong. Pascal Huser veroverde de bal na een foutje in de defensie van de gasten en schoot in tweede instantie raak: 1-0. Lang van genieten konden de Emmenaren echter niet want een minuut later bracht Gor Agbaljan, over genomen van SC Heerenveen, de partijen op gelijke hoogte. Na een klein half uur kregen de gasten een goede kans toen Peter van Ooijen uithaalde maar zijn schot op de kruising zal belanden.

In de tweede helft waren er minder doelkansen te aanschouwen hoewel aan Emmer zijde Derian Reinders tot twee keer toe een kans liet liggen.  Na een uurtje werden Oguzhan Türk en Jurjan Mannes gewisseld terwijl een kwartier voor tijd Pascal Huser met een blessure afhaakte. De beslissing viel tien minuten voor tijd toen Jong FC Emmen een gemakkelijk gegeven strafschop tegen kreeg. Het Twentse zorgenkind Dario Vujicevic eiste de bal op en schoot de 1-2 binnen.
Jong FC Emmen: Sietsma; Aslan, Wielink, Baric, Bakker, Türk (60. Bijlsma), Mannes (60. Dos Santos), Scheper, Mulder, Huser (75. Engbers), Reinders.
Jong Heracles: Brouwer, Droste, Niemeijer, Van de Berg (63. Terziqi), De Kler; Vujicevic, Agbaljan, Van Ooijen; Kada (49. Arsic), Thomas, Van Mieghem