Jong FC Emmen neemt punt mee naar huis

Wat het voetbal op zich betrof kon Jong FC Emmen met tevreden gezichten huiswaarts keren. De ploeg toonde zich de betere ten opzichte van gastheer AGOVV Apeldoorn, het speelde met veel beleving en liet verdedigend weinig steken vallen. Het enige manco was dat na negentig minuten de teller slechts op 1-1 stond. Gelet op het aantal kansen was een overwinning zonder meer mogelijk geweest.
Op het nat gespoten kunstgrasveld van Berg en Bos had FC Emmen aanvankelijk even tijd nodig om te wennen. Daarna werden een aantal kansjes gecreëerd via o.a. het goed op komen van verdediger Georg Geers. Aanvaller Philip Ties had daarvan kunnen profiteren maar miste een paar keer op een haar na. FC Emmen kwam overigens weer eens met een echt jong elftal in het veld met de zestienjarige B-junior Tim Siekman als linkerverdediger. Na rust kwam FC Emmen via Bas Dost op voorsprong die daarmee zijn vijfde goal voor de beloften scoorde. De voorsprong hield echter slechts drie minuten stand want na een paar botsingen via lichaamsdelen van Emmer verdedigers kwam de thuisclub fortuinlijk op gelijke hoogte. Kort voor tijd had invaller Bjorn Zwikker nog een mogelijkheid op de winnende treffer maar slaagde niet.
Jong FC Emmen; Beukeveld; Geers, Tailor, De Roo, Siekman, Kamps, Huizenga, Hoolsema, Ties, Van der Weide (75. Zwikker), Dost.