Terug naar overzicht Terug

Jong FC Emmen loopt in tweede helft over BW Papenburg heen


Jong FC Emmen heeft een helft nodig gehad om op stoom te komen tegen de Duitse amateurclub Blau-Weiss Papenburg. Na een helft spelen stond het nog slechts 1-1 maar in de tweede helft werden de Duitsers opgerold en kwamen met een 6-1 nederlaag nog goed weg. Topscorer werd Norair Mamedov met drie treffers.


Als oefenpartner voor de ‘jonge’ Emmenaren was Blau-Weiss Papenburg geëngageerd: een club uit de Landesliga wat het zesde niveau in Duitsland is. Kwalitatief wellicht een goede eersteklasser of een hoofdklasser uit het rechterrijtje. Goed genoeg in elk geval om het de Emmenaren in de eerste helft aardig lastig te maken. Zo was de eerste kans van het duel voor spits Marek Janssen, in de belangstelling van SV Meppen, die doelman Peter van der Vlag tot een prima redding dwong. Halverwege de eerste helft bracht die Janssen BW Papenburg zelfs aan de leiding na een perfect uitgevoerde counter: 0-1. Het was niet zo dat FC Emmen geen kansen kreeg; in tegendeel maar de scherpte ontbrak. Henk Bos, na een lange herstelperiode weer in staat een halve wedstrijd te spelen, zag een goed schot tot corner worden verwerkt en Nande Wielink kopte op de lat na een hoekschop. In het laatste kwartier kreeg Omran Haydary twee goede mogelijkheden en miste vooral de tweede kans jammerlijk. Het leek aldus met een 0-1 ruststand in te gaan maar Willem Huizing verhinderde dat met een goed geplaatste schuiver: 1-1.

AT5W8276

Omran Haydary gaat Patrick Schnettberg voorbij

AT5W8284

Henk Bos maakt zijn rentree.

AT5W8310

Kjelt Engbers speelde 71 minuten.

AT5W8316

Stef Gronsveld (links) wil Norair Mamedov lanceren.

Na de thee maakte Jong FC Emmen korte metten met BW Papenburg. Aan de conditie kan het niet hebben gelegen want de wisselspelers van de Emslanders galoppeerden bijvoorbeeld de ganse eerste helft rond het speelveld. Jong FC Emmen zette echter zoveel druk dat de Duitse verdediging in zeven minuten tijd naar een 3-1 achterstand werd getikt door treffers van Norair Mamedov en Nande Wielink.Na een dik kwartier spelen verhoogde Omran Haydary met een kopbal nota bene uit een voorzet van Ruben Roosken tot 4-1. Norair Mamedov maakte met twee goals het halve dozijn vol. Vooral de 5-1 was fraai. Een lange uittrap van doelman Peter van der Vlag bereikte Haydary die vervolgens de vrijstaande Mamedov bediende. Zo eenvoudig maar wel doeltreffend kan het voetbal soms zijn.

Jong FC Emmen-BW Papenburg 6-1. 21. Janssen 0-1, 45. Huizing 1-1, 50. Mamedov 2-1, 52. Wielink 3-1, 62. Haydary 4-1, 69. Mamadov 5-1, 90. Mamedov 6-1. Scheidsrechter: Horst.
Jong FC Emmen:Van der Vlag: Gronsveld, Wielink, Engbers (71. Dallinga), Roosken (71. Timmerman), Huizing, Bijlsma, Chacon (71. Aalderink), Bos (46. Deiman), Haydary, Mamedov.

AT5W8324

Peter van der Vlag moet buigen.

AT5W8412

Michael Chacon komt hoog, rechts Martin Pruin.

AT5W8462

Omran Haydary kopt de 4-1 binnen.

AT5W8516

Bas Aalderink passt.

AT5W8540

Thijs Dallinga (9) in scoringspositie (Foto’s: Gerrit Rijkens).