Jong FC Emmen krijgt klop van Nieuw Buinen

Het elftal van Jong FC Emmen was een tikkeltje te jong voor een ploeg als Nieuw Buinen dat de selectie de laatste jaren heeft aangevuld met veel spelers uit het beloftenteam van FC Emmen. Ook trainer Albert Koops is geen onbekende op sportpark Meerdijk want hij heeft immers jarenlang jeugdselecties van de profclub onder zijn hoede gehad. Zijn huidige ploeg profiteerde zo rond de twintigste minuut van grove onachtzaamheden in de defensie van Jong FC Emmen. Jochem van Sleen schoot vanaf achttien meter binnen en even later ging de Emmer doelman Raymond Beukeveld bij het uitlopen volledig de mist in waarvan Mark Schreuder profiteerde. Indirect uit een vrije schop bracht Jochem van Sleen op slag van rust de stand op 3-0. FC Emmen kwam niet verder dan een omhaal over de kruising van spits Rick-Jan de Groot. Na de rust kwam Jong FC Emmen beter voor de dag maar aan kansen creëren kwam de formatie van trainer Tom Saintfiet niet toe. Zeven minuten voor het einde werd het nog 4-0 toen Martin de Roo een strafschop veroorzaakte nadat hij een fout van Daniël Balsala moest corrigeren. Edwin Drenth schoot vanaf ef meter zijn ploeg naar 4-0.
Opstelling Jong FC Emmen: Beukeveld; Demeijer (65. Balsala), De Roo, Been; Schepers (60. Jaspers), Huizenga; Voorintholt (82. Dost), Hindriks (46. Roukema), Hoolsema; De Groot (60. Zwikker), Schonewille (82. Manuel).

Berry Schepers houdt de bal nog net binnen.

Jesper Voorintholt (7) probeert Rick Jan de Groot te lanceren.