Jong FC Emmen klopt Jong Almere City FC

Jong FC Emmen heeft op de ongewone maandagmiddag het oefenduel tegen Jong Almere City FC gewonnen. De 3-1 ruststand was tevens de eindstand. Het was een prima prestatie van de Emmenaren omdat de Almeerders in de beloftencompetitie een goede rol vertolken. In de normale stand staat de ploeg tweede achter Sparta Rotterdam maar in de ranglijst die bepalend is voor wie waar instroomt in het volgende seizoen staat Jong Almere City FC momenteel op een plaats die recht geeft op instroming in de tweede divisie.

Joonas Vanhanen

Arjen Hagenauw duelleert met Almere aanvoerder Timothy van der Meulen.

Links Soufyan Ahannach, rechts FC Emmen middenvelder Tyson Dos Santos.

Derian Reinders probeert in balbezit te komen.

Danny Bouws (rechts) speelde negentig minuten (Foto’s: Roel Bos).

Jong FC Emmen speelde vooral een goede eerste helft en had al na vier minuten kunnen leiden. Karel IJzerman schoot toen een vrije trap op de paal. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak want toen schoot Soufyan Ahannach, het jongere broertje van ex-Emmenaar Alami Ahannach, zijn elftal naar 0-1. Vier minuten later raakte hij nog eens de lat. Daarna bouwde FC Emmen een overwicht op met soms prima aanvallen. Dat leidde na een kwartier tot de gelijkmaker van Arjen Hagenauw na een voorzet van Danny Bouws. De 2-1 kwam op naam van A-junior Niels Grevink die vallend een voorzet van Justin Mulder langs doelman Roy Pistoor kopte. Kort daarop deed Ahannach nog een keer van zich spreken maar vond toen doelman Eser Elmali op zijn weg. De 3-1 viel kort voor rust en was het werk van Derian Reinders. Hij onderschepte de bal halverwege de helft van de gasten waarna de weg naar het doel open was. Reinders maakte zelf het karwei keurig af: 3-1. Bij Jong FC Emmen speelde met Joonas Vanhanen een achttienjarige verdediger mee. De Finse centrale verdediger had zijn contract bij Heracles laten ontbinden en probeert nu bij FC Emmen aan de slag te komen. Hij speelde een goede wedstrijd en was ruim een uur actief.

Joonas Vanhanen (rechts) in actie tegen Rick ten Voorde in het oefenduel tegen Heracles (Foto: Gerrit Rijkens).

De tweede helft was van matig gehalte. Uiteraard weer diverse wissels waarmee de samenhang langzamerhand verdween. Over en weer kwamen nog wat kansjes maar ook niet meer dan dat waardoor het 3-1 bleef. Opvallendste gebeurtenis was nog het in de slotfase inbrengen van A-junior doelman Jan Wolters als rechterspits.

Jong FC Emmen-Jong Almere City FC 3-1. 6. Ahannach 0-1, 14. Hagenauw 1-1, 30. Grevink 2-1, 39. Reinders 3-1. Scheidsrechter: Hadders (Stadskanaal).
Jong FC Emmen: Elmali; Bouws, Vanhanen (67. Dos Santos), De Groot (85. Wolters), IJzerman (46. Smidt), Grevink (67. Komduur), Baric (61. Bijlsma), Reinders, Mulder, Hagenauw, Metaj.