Jong FC Emmen klopt ACV: 2-1

Jong FC Emmen heeft het oefenduel tegen de zaterdag hoofdklasser ACV met 2-1 gewonnen. Op zich een prima resultaat omdat er geen enkele basisspeler van de partij was, aan de andere kant een tikkeltje geflatteerde uitslag omdat de Assenaren nogal wat mogelijkheden onbenut lieten.

FC Emmen begon met Jurjan Mannes, Arjen Hagenauw en Jens Jurn Streutker in de basis die tot de eerste selectie kunnen worden gerekend, voor het overige stonden de talenten plus A-junior Jos Smidt in het veld. De elfde man was de Sloveense testspeler Stefan Smiljanic die zich negentig minuten mocht bewijzen. Hij kon op dit niveau best uit de voeten maar ook niet meer dan dat. De Emmer formatie verloor al snel Derian Reinders die er na vijf minuten af moest met een schouderblessure. Hij werd vervangen door A-junior Tyler Dos Santos die van Be Quick 1887 is overgekomen. Hij smaakte het genoegen om de eerste Emmer goal voor zijn rekening te nemen. Dat was halverwege de eerste helft toen hij na een schot van Hagenauw de rebound binnenschoot. Het was de gelijkmaker want een minuut eerder was ACV op voorsprong gekomen door een kopbal van John van Dalen uit een hoekschop. De 1-1 was tevens de ruststand maar eigenlijk had ACV op voorsprong moeten staan. Zo moest Danny Bouws op de doellijn redding brengen en had doelman Eser Elmali geluk toen ACV na een fout van de Emmer sluitpost de staander raakte.

Na de pauze bleef het een aantrekkelijke wedstrijd voor zo’n tweehonderd toeschouwers die de Gouden Pijl links lieten liggen met wederom goede mogelijkheden voor de bezoekers. Het was echter Jong FC Emmen dat scoorde. In de 66e minuut leverde Justin Mulder het voorwerk en Arjen Hagenauw werkte het keurig af. Hij mocht gelijk gaan douchen en werd vervangen door A-junior Niels Grevink waardoor er vier A-junioren in het veld stonden. Direct na rust was Jurjan Mannes al vervangen door Bram Komduur. FC Emmen slaagde er in de voorsprong vast te houden hoewel soms met enig kunst- en vliegwerk. Een prima redding van doelman Elmali in de 77e minuut droeg ook in aanzienlijke mate bij tot de overwinning.

Jong FC Emmen-ACV 2-1. 22. Van Dalen 0-1, 23. Dos Santos 1-1, 65. Hagenauw 2-1. Toeschouwers: 200.
Jomng FC Emmen: Elmali: Bouws, Streutker, Nijkamp, Smidt, Baric, Mannes (46. Komduur), Reinders (7. Dos Santos), Smiljanic, Hagenauw (66. Grevink), Mulder.