Jong FC Emmen in bizarre wedstrijd onderuit

Marcel Kleizen was het voor het laatst actief op 18 januari in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De toen nog Zwollenaar werd kort daarna verhuurd aan FC Emmen maar bleek geblesseerd te zijn. Na revalidatie maakte hij maandagavond zijn eerste speelminuten in dienst van FC Emmen maar hij trof het niet. De Emmenaren lieten zich vooral in de eerste helft volledig wegspelen en stonden na 22 minuten tegen een 4-0 achterstand aan te kijken. Kort na de 4-0 verkleinde Marcel Kleizen met een leep balletje de achterstand tot 4-1. Het was overigens niet zo dat de Emmenaren geen kansen kregen maar voorin ontbrak de scherpte om de geboden mogelijkheden af te maken. Grote man bij de Zwollenaren was Johan Plat die drie keer scoorde. In de tweede helft ging Jong FC Emmen wat fanatieker te werk met al vlot een geweldige kans voor Morten Friis die alleen voor doelman Kerklaan faalde. FC Emmen kwam iets beter in de wedstrijd. Wesley Wakker, terug van een lange blessureperiode, maakte er in de 71e minuut met een kopbal 5-2 van en een minuut later profiteerde Gill Göbel van het uitglijden van invaller doelman Wesley Bies waardoor het opeens 5-3 stond. In de laatste zes minuten moest FC Emmen het met een man minder doen omdat Tim Siekman met een stevige krampaanval moest afhaken en er reeds drie keer was gewisseld. In die laatste zes minuten werd nog drie maal gescoord. Kevin Görtz scoorde de vierde Emmer treffer met een fraai stiftballetje maar omdat de Zwollenaren kort daarvoor en direct daarna ook scoorden werd het bizarre duel met een 7-4 eindstand afgefloten.
Jong FC Zwolle-Jong FC Emmen 7-4. 3. Plat 1-0, 14. Kifeta 2-0, 17. Plat 3-0, 22. Plat 4-0, 24. Kleizen 4-1, 34. Vossebelt 5-1, 71. Wakker 5-2, 72. Göbel 5-3, 88. Van der Sluijs 6-3, 90. Görtz 6-4, 90. Huymans 7-4. Scheidsrechter: Abbink.
Jong FC Emmen: Brammer: De Jonge, Görtz, Siekman, Bergsma (46. Vermeer), Demeijer (71. Fidom), Göbel, Hoolsema, Krohne, Kleizen (68. Wakker), Friis.

Marcel Kleizen (rechts voorgrond) ziet zijn boogbal in een treffer eindigen.