Jong FC Emmen in Almelo fors onderuit

Er mocht geen twijfel over bestaan dat Jong Heracles Almelo, met o.a ex-Emmenaar Bas Dost in de spits, over de betere ploeg beschikte. Desondanks was een optisch beter resultaat voor Jong FC Emmen best mogelijk geweest indien het de Almeloërs in aanvallend opzicht wat minder vrijheid had gegund. De offensieve speelwijze van de Emmenaren was koren op de molen van de Almeloërs die gretig van de geboden kansen gebruik maakten. FC Emmen kreeg wel de eerste bijna mogelijkheid in de tiende minuut na een prima aanval maar de voorzet van Jan Stoker was net niet goed genoeg. De 1-0 voor de thuisclub viel negen minuten later toen verdediger John Lubbers uit een hoekschop de bal plotsklaps voor de voeten plofte en hij simpel kon intikken. Na een half uur spelen maakte Serdar Gokkaya er 2-0 van na aangeven van Bas Dost. Binnen een minuut kwam FC Emmen echter terug tot 2-1 toen Rogier Krohne een foutje van doelman Jorg van Nieuwenhuyzen afstrafte. Bas Dost bracht kort voor rust het verschil weer op twee goals. Jong FC Emmen, met Sieme Zijm en Jesse Schotman in de basis,  leek goed aan de tweede helft te beginnen maar werd al na vijf minuten op een 4-1 achterstand gezet via een kopbal van Marnix Smit. Ondanks het grote verschil bleef Jong FC Emmen proberen iets van de achterstand af te knabbelen maar het resultaat bleef vooreerst uit. Toen Jeroen Bergsma een handsbal met een strafschop zag bestraft worden tilde Marnix Smit daaruit zijn ploeg naar een 5-1 stand. Bas Dost maakte het halve dozijn vol maar in de slotfase werden de inspanningen van de formatie van trainer Alami Ahannach beloond met treffers van Jos Fidom en Tim Siekman met een rake kopbal.
Jong Heracles Almelo-Jong FC Emmen 6-3. 19. Lubbers 1-0, 30. Gokkaya 2-0, 31. Krohne 2-1, 41. Dost 3-1, 50. Smit 4-1, 75. Smit (strafschop) 5-1, 85. Dost 6-1, 85. Fidom 6-2, 89. Siekman 6-3.
Jong FC Emmen: IJzerman; Oosting, Siekman, Demeijer, Bergsma (76. De Jonge), Schotman, Hoolsema (67. Fidom), Zijm, Göbel (67. De Blok), Krohne, Stoker.

Jeroen Bergsma krijgt een duwtje in de rug.