Jong FC Emmen heeft smaak te pakken

Jong FC Emmen heeft een lange aanloop nodig gehad maar begint nu goed te draaien. Na de eerste vier competitieduels te hebben verloren, was de winst op Cambuur de derde achtereenvolgende zege. Dat gebeurde dan ook nog eens met een spelersgroep zonder versterking van routiniers die wat wedstrijdritme moeten opdoen. De enige speler met veel ervaring in de hoofdmacht was maandagavond René Wessels maar hij is ook nog maar twintig. Hij tekende wel voor beide doelpunten en heeft in de laatste drie competitieduels voor Jong FC Emmen vier keer gescoord.
De Emmenaren kregen redelijk veel kansen. René Wessels kopte een keertje op de staander en Arend Schonewille stichtte tot twee keer toe gevaar voor het Friese doel. Het duurde echter tot de 85e minuut voordat de openingsgoal werd gescoord. De net in het veld gekomen Björn Zwikker trok vanaf links voor en René Wessels maakte het keurig af: 0-1. Een minuut voor het einde maakte Wessels zijn tweede doelpunt een beetje op de manier zoals hij tegen FC Volendam scoorde namelijk na een lange bal van achteruit. Cambuur raakte in de slotminuut nog de paal maar de winst kon FC Emmen niet meer ontgaan.
Jong FC Emmen: Peek; Jarno Voorintholt, Wigger, Westerveld, Schenkel; Snip, Bosman (85. Zwikker), Lukens; Manning (75. Been), Schonewille (65. Bugera), Wessels.