Jong FC Emmen hard onderuit in Volendam

Jong FC Emmen, met vijf A-junioren in de basis, hield in de eerste helft de schade beperkt tot 1-0. Na een kans voor Frank Hoolsema in de elfde minuut, hij schoot uit een voorzet van rechts over, kwam de thuiscub twee minuten later door Murat Onal aan de leiding. De spits profiteerde van een reeks missers in de Emmer achterhoede. FC Volendam met de supersnelle Furdjel Narsingh als uitblinker kwam nog tot een aantal goede mogelijkheden. Doelman Pieter IJzeman redde een keertje fraai terwijl Narsingh op slag van rust in goede positie tegen Marciano Vermeer opknalde. Een minuut daarvoor was Jong FC Emmen via Wesley Wakker in beeld. Zijn inzet, na voorbereidend werk van Steven de Blok, werd echter tot hoekschop verwerkt.
Na de pauze liet coach Alami Ahannach zijn routiniers Robin Demeijer en Martijn Kamps in de kleedkamer achter maar dat had een averechts effect. De Volendammers speelden in een hogere versnelling en creëerden kans op kans. Onal maakte er in de 55e minuut 2-0 van en kort daarop behoedde Pieter IJzerman met behulp van de paal zijn ploeg voor een grotere achterstand. Die kwam er in de 66e minuut echter toch. IJzerman kon in eerste instantie nog redding brengen maar de rebound was een prooi voor invaller Tycho Bruning: 3-0. De thuisclub kreeg vervolgens nog meer kansen tegen de hulpeloze achterhoede van Jong FC Emmen die deze avond ook weinig steun aan de middenvelders had. Doelman Pieter IJzerman deed wat hij kon en verrichtte een tweetal prima reddingen maar kort voor tijd bracht Arvid Smit met een stiftbal de eindstand op 4-0.
Jong FC Volendam-Jong FC Emmen 4-0. 13. Onal 1-0, 55. Onal 2-0, 66. Bruning 3-0, 84. Smit 4-0. Scheidsrechter: Fikkert. Gele kaarten: Hoolsema, Siekman (FC Emmen).
Jong FC Emmen: IJzerman; Vermeer, Wolbers, Siekman, Bergsma, Kamps (46. Madani), Wakker (58. Oosting), Hoolsema, De Blok, Demeijer (46. Göbel), Stoker.