Jong FC Emmen haalt fors uit in Deventer

Jong FC Emmen was vanaf de start de betere ploeg tegen hekkensluiter Jong Go Ahead Eagles dat deze avond door Gerard Somer werd begeleid. De handelingssnelheid lag een tikkeltje hoger wat ook bleek uit de manier waarop na een kwartier de 0-1 tot stand kwam. Rechterspits Gill Göbel onderschepte de bal op de helft van de thuisploeg en maakte het vervolgens zelf keurig af: 0-1. In de 18e minuut kreeg FC Emmen ook de meevaller van een rode kaart bij de Deventenaren. De Estlandse spits Sander Post bewerkte Tim Siekman met de elleboog wat door de assistent-scheidsrechter werd geconstateerd. Twee minuten later stond al de 0-2 op het scorebord. Gill Göbel leverde de assist en Rogier Krohne versloeg doelman Kevin Moeliker voor de 0-2. Daarna slopen er wat slordigheidjes in het spel van de Emmenaren waardoor de score tot aan de rust niet verder op liep. Na de thee hervond FC Emmen zich weer en Rogier Krohne maakte er in de 49e minuut snel 0-3 van. De Emmer aanvalsleider had er drie minuten later 0-4 van kunnen maken maar schoot een strafschop naast de rechterstaander. Na ongeveer een uur spelen wisselde coach Alami Ahannach drie spelers wat het ploegverband niet ten goede kwam. De Deventenaren kwamen zelfs enkele keren in de buurt van doelman Pieter IJzerman die voor de pauze vrijwel werkeloos was geweest. Een te korte terugspeelbal van Tim Siekman liep nog goed af omdat IJzerman het schot van Rence van der Wal tot hoekschop omboog. Daaruit ontstond indirect een vrije trap vanaf zeventien meter die door dezelfde Van der Wal door de Emmer muur en langs Pieter IJzerman werd geschoten: 1-3. Verder liet FC Emmen het echter niet komen en liep in de 90e minuut zelfs nog uit naar 1-5. Eerst benutte Gill Göbel een strafschop en een halve minuut later maakte Rogier Krohne zijn derde en de mooiste van de avond door een voorzet van Gill Göbel ineens langs Moeiliker te knallen.
Jong Go Ahead Eagles-Jong FC Emmen 1-5. 16. Göbel 0-1, 20. Krohne 0-2, 49. Krohne 0-3, 52. Krohne mist strafschop, 81. Van der Wal 1-3, 90. Göbel (strafschop) 1-4, 90. Krohne 1-5. Scheidsrechter: De Goeij. Rode kaart: 18. Post (Jong Go Ahead Eagles).
Jong FC Emmen: IJzerman; Vermeer (61. Oosting), Van der Kruis, Siekman, Bergsma, Kamps, Hoolsema (65. Moolhuizen) Göbel, Krohne, Demeijer, Wakker (61. Stoker).