Terug naar overzicht Terug

Jong FC Emmen gelijk op met Go Ahead Eagles


 Jong FC Emmen begon met de routiniers Brian Tevreden en Wouter van den Herik in de basis terwijl ook Gerben Tieltjes en René Wessels reeds de nodige duels in de hoofdmacht hebben gespeeld. In deze samenstelling kreeg Jong FC Emmen in de eerste helft weinig doelrijpe kansen hoewel met name in het laatste kwartier een groot overwicht werd gecreëerd. De bezoekers stonden toen al op 0-1 na een goal van Ruud Bruns in de 20e minuut. Verder was ook het jonge talent Rence van der Wal, voor wie Oranje onder 17 bondscoach Ruud Kaiser aan de lijn stond, twee maal gevaarlijk.
In de tweede helft was Jong FC Emmen de betere ploeg. Go Ahead kwam amper meer van de eigen helft af en moest in de 51e minuut de gelijkmaker toestaan. De maker was René Wessels die daarmee zijn zevende competitiegoal voor Jong FC Emmen scoorde. Een eenzame counter in de 65e minuut zorgde echter voor een koude douche. Leon Koopman frommelde de goal langs doelman Ignas Peek: 1-2. Jong FC Emmen bleef voluit op de aanval spelen. Daniël Manning kwam eerst vrij voor de keeper maar slaagde er niet in deze te passeren. In de 73e minuut versierde vervolgens Brian Tevreden een strafschop die door Martijn Bosman werd benut: 2-2. Bosman had kort voor tijd ook nog de 3-2 op de schoen maar zijn inzet werd nog juist tot hoekschop verwerkt.
Jong FC Emmen: Peek; Tieltjes (60. Jarno Voorintholt), Snip, Westerveld, Schenkel; Huizinga, Bosman, Tevreden (80. Kamps); Manning, Wessels, Van den Herik (60. Van Eeken).