Jong Emmen wint in Apeldoorn

Jong Emmen speelde op het veld van Robur et Velocitas een goede partij. Wel was de eerste grote kans voor de gastheren maar doelman Ignas Peek redde in de 20ste minuut op uitstekende wijze. Vijf minuten later bracht Daniël Manning de Emmenaren op voorsprong waarbij Rik Spekken als aangever fungeerde. Vijf minuten voor de pauze kwam AGOVV op gelijke hoogte. Er ging een verwarde situatie aan vooraf waarbij de bal maar niet uit het strafschopgebied van Emmen wilde. Na tot twee keer van de doellijn zijn gehaald drukte een AGOVV’er uiteindelijk de bal langs doelman Peek. Na rust was Jong Emmen de betere ploeg en kreeg mogelijkheden via Daniël Manning en Erwin Doorn. Het duurde tot de 83ste minuut toen de overwinning van Jong Emmen gestalte kreeg. Martijn Bosman schoot toen met een hard schot diagonaal in: 1-2. Drie minuten later profiteerde Renco van Eeken van een fout van de AGOVV doelman en tikte simpel de 1-3 binnen. Drie spelers van Jong Emmen liepen tegen geel aan: Ron van Braam, Daniël Manning en Erwin Doorn.
Jong Emmen: Peek; Schenkel, Snip, Mooibroek, Ait-Mama; Van Braam, Doorn, Bosman; Manning, Fühler (55. Bugera), Spekken (55. van Eeken).