Terug naar overzicht Terug

Jong Emmen fors onderuit tegen Cambuur


 Jong Emmen kan na de winterstop maar moeilijk op dreef komen. Ook in de derde wedstrijd kwam de ploeg van Alfons Arts niet tot scoren maar wat nog erger was dat Jong Cambuur op de Meerdijk wel vier keer doel trof.
Rutger Feijer en Gerben Tieltjes vierden hun rentree na een lange blessureperiode. Feijer kwam op 21 november voor het laatst in de hoofdmacht in actie toen hij zestig seconden tegen MVV mocht invallen. Drie dagen later speelde hij nog een volledige wedstrijd in Jong Emmen en raakte daarna in de lappenmand. Gerben Tieltjes was op 19 december in de uitwedstrijd tegen TOP Oss voor het laatst actief. Met verder Yurtcan Kayis, Marcio Junqueira en Rene Wessels in de basis leek Jong Emmen tegen het jonge team van Cambuur favoriet en maakte dat aanvankelijk ook waar. Zo raakte Ronald Sloots al in de tiende minuut de staander terwijl na ruim een kwartier een vrije trap van Kevin Mooibroek nog net door doelman Rody Hoegee hoekschop werd getikt.
Cambuur legde daarna de schroom af en begon steeds beter te spelen. Na de pauze werd dat ook met gulle medewerking van de Emmer verdediging in treffers omgezet. Na de 0-1 van Peter Buise kreeg Emmen via Dennis van den Driessche een redelijke mogelijkheid maar hij mikte naast. De 0-2 van Rocky Siberie viel na het uitvallen van Ron van Braam die per brancard moest worden  afgevoerd. Omdat de drie wissels al waren opgesoupeerd moest Emmen het laatste kwartier met tien man spelen. De 0-3 en de 0-4 waren vervolgens weggevertjes waarvan de laatste met name van doelman Reijs die foutief uitverdedigde. Dennis van den Driessche had de eer nog redden maar hij verknoeide drie minuten voor tijd een wegens hands gegeven strafschop door hoog over te schieten.
Jong Emmen-Jong Cambuur Leeuwarden 0-4. 58. Buise 0-1, 77. Siberie 0-2, 79. Lier 0-3, 84.  Moreno 0-4, 87. Van den Driessche mist strafschop. Scheidsrechter: Nijhuis.
Opstelling Jong Emmen: Reijs; Tieltjes (69. Van Halen), Feijer, Mooibroek, Malkus (69. Prins); Kayis, Junqueira, Van Braam; Wessels, Van den Driessche, Sloots (69. Fuhler.