Terug naar overzicht Terug

Jong Ajax en Jong FC Twente naar Jupiler League


 Er hadden zich drie teams aangemeld voor de plekken. Omdat Ajax en FC Twente eerder met aanmelden waren, valt Jong PSV buiten de boot. De optie om reserveteams aan de competitie toe te voegen werd door de clubs verkozen boven de optie om twee topklasseclubs toe te laten treden. Na twee seizoenen wordt de nieuwe competitieopzet geëvalueerd.
Verder werd tijdens de vergadering besloten dat de clubs hun eigen wedstrijddag mogen kiezen. Voor FC Emmen wordt dit mogelijk de zaterdag. Wedstrijden tegen beloftenteams worden altijd op maandag gespeeld. Daarnaast stelde de KNVB een expliciete regel op voor de toe te treden tweede teams van clubs uit de Eredivisie. Zo mogen die elftallen slechts drie dispensatiespelers van voetballers ouder dan 23 jaar op stellen.
Daarbij is duidelijk dat er geen Topklassers naar de Jupiler League kunnen promoveren. Dit omdat de clubs in de Jupiler League de televisiegelden, die aanzienlijk hoger liggen dan de voorgaande jaren, niet willen verdelen over nog meer clubs.
KNVB-directeur Bert van Oostveen zegt echter dat de naar buiten gebrachte besluiten voorbarig zijn. Aanstaande maandag komt de raad van commissarissen van de bond bijeen om de ontwikkelingen te bespreken.(Bronnen: RTV Drenthe en V.I.)