Terug naar overzicht Terug

Jonathan De Guzman woensdag in Jong Oranje


 

KNVB-coach Foppe de Haan heeft drie debutanten opgenomen in de 18-koppige selectie van Jong Oranje voor het EK-kwalificatieduel met Estland. De aftrap van deze wedstrijd is woensdag 26 maart om 18.00 uur, in het reeds uitverkochte stadion van FC Emmen.


De eerste nieuwkomer is Jonathan de Guzman, die deel uitmaakte van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Oostenrijk. De Feyenoord-middenvelder is door bondscoaches Marco van Basten en John van ’t Schip echter niet opgeroepen voor dit duel, dat eveneens 26 maart op het programma staat.

Ook Wesley de Ruiter meldt zich voor het eerst bij de ploeg van Foppe de Haan. De doelman van FC Utrecht neemt de plaats in van Piet Velthuizen, die is opgenomen in de selectie van Oranje. De Ruiter kwam eerder dit seizoen uit voor het Nederlands beloftenteam.

Dat geldt ook voor Tom Hiariej (foto); de verdediger van FC Groningen is de derde debutant in de selectie van coach Foppe de Haan.

De volgende 18 spelers maken deel uit van de selectie van Jong Oranje:
Doel: Wesley de Ruiter (FC Utrecht), Kenneth Vermeer (Willem II).
Verdediging: Ryan Donk (AZ), Tom Hiariej (FC Groningen), Calvin Jong-A-Pin (sc Heerenveen), Dirk Marcellis (PSV), Erik Pieters (FC Utrecht), Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen).
Middenveld: Ismaïl Aissati (PSV), Wout Brama (FC Twente), Luigi Bruins (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Feyenoord), Siem de Jong (Ajax), Kees Luijckx (Excelsior).
Aanval: Nordin Amrabat (VVV-Venlo), Roy Beerens (sc Heerenveen), Royston Drenthe (Real Madrid), Evander Sno (Celtic).