Jeugdploegen pakken maximaal aantal punten

Heerenveen/Emmen D2-Be Quick Groningen D1 7-1
Hoewel de thuisploeg de eerste helft afsloot met een 3-1 voorsprong, was trainer Nico Haak over dit deel van de wedstrijd niet voor honderd procent tevreden. ,,De bedoelingen waren wel goed maar het was af en toe redelijk slordig.” Na de openinggoal van Roelof van Dijk, die na een pass van Levon van Dijk heel fraai scoorde, kwamen de Groningers uit een rechtstreekse vrije trap zelfs op gelijke hoogte. Maar een tweede doelpunt van Roelof van Dijk, na een assist van Thyrann Lambers en een treffer van Thyrann Lambers, na aangeven van Thom Scheper, zorgden er voor dat de balans duidelijk in het voordeel van de Emmenaren doorsloeg. Na rust speelde de Emmer formatie een prima wedstrijd met af en toe oogstrelende combinaties. Be Quick kon daar weinig tegenover stellen zodat de score regelmatig werd opgevoerd. Jan Scholten, Rogier Luiken, Thom Scheper en Jochem Scholten bepaalden de eindstand op 7-1.
Heerenveen/Emmen D2: Schepers (31. Beugelink); Fokke (31. Muusse), Levon van Dijk, Bos, Harms (31. Timmer), Luiken, Bijlsma, Scheper (Jochem Scholten), Jan Scholten (40. Gierveld), Lambers (40. Hoogeveen), Roelof van Dijk (40. Hindriks).

Olde Veste ’54 C1-Heerenveen/Emmen C2 0-3
Na amper tien seconden stond Tom Heerkes al oog-in-oog met de doelman van Olde Veste ’54 maar slaagde er niet in hem uit te spelen. Dat werd het beeld van de wedstrijd. De Emmenaren speelden goed en kregen legio doelkansen. ,,Het was echter de wedstrijd van de gemiste kansen”, oordeelde trainer Brugt Bergsma. ,,Feitelijk hadden we met dubbele cijfers moeten winnen. We kwamen diverse keren alleen voor de keeper maar te vaak werden de verkeerde keuzes gemaakt.” FC Emmen, zonder de niet geheel fitte Rik Graver, maakte het zich dus moeilijk en had twintig minuten nodig om de score open te breken. Leon Berens gaf de pass waaruit Bjorn Berends met een lobje scoorde: 0-1. Dat was tevens de ruststand. De Steenwijkse formatie kreeg maar een redelijke mogelijkheid maar omdat de Emmenaren lang bleven door gaan met het missen van kansen, zat een verrassing er nog steeds in. Een rake kopbal van Stephan Kikkert in de 55e minuut, na goed voorbereidend werk van Sander Boer, maakte echter een einde aan deze situatie. Tien minuten later nam Tom Heerkes nog de 0-3 voor zijn rekening.
Heerenveen/Emmen C2: Schrik; Arends, Sanafikha, Komduur, Baas, Leon Berens (36. Kroeze), Nijkamp, Heerkes, Boer, Kikkert, Bjorn Berends (50. Spijodic).