Terug naar overzicht Terug

Jeugdopleiding sluit partnership met ProSoccerData


FC Emmen heeft een partnership gesloten met het spelervolgsysteem van ProSoccerData. Vanaf het seizoen 2020/2021 gebruikt de jeugdopleiding dit platform. De samenwerking loopt voor minimaal drie seizoenen.


ProSoccerData is een digitaal platform dat internationaal gebruikt wordt om spelers binnen de club te volgen in hun ontwikkeling. Binnen ProSoccerData wordt alle informatie gecentraliseerd, zodat de verschillende afdelingen binnen de organisatie van de jeugdopleiding efficiënter kunnen samenwerken. Voorbeelden hiervan zijn de planning, feedback, evaluaties, ontwikkelingen op school, scouting, medische gegevens en eventuele andere data.

Hoofd Jeugdopleiding René Grummel is blij met de overeenkomst met ProSoccerData: “We zijn sinds mijn aantreden als Hoofd Jeugdopleiding drie seizoenen geleden bezig om stap voor stap de jeugdopleiding te verbeteren. Het implementeren van ProSoccerData in de jeugdopleiding is weer zo’n stap voorwaarts. Met het totaalpakket van ProSoccerData kunnen we de communicatie verbeteren en onze manier van werken verder optimaliseren.”