Terug naar overzicht Terug

Jeugdopleiding krijgt nieuwe impuls


Andere half jaar geleden ging FC Emmen een samenwerkingsverband met SC Heerenveen aan. Een gevolg daarvan was dat er in Emmen geen A- en B-juniorenteam meer was maar wel een C- en D-elftal. In de locatie Heerenveen is er eveneens een C- en D-team, naast een B- en A-juniorenelftal. Geen ideale situatie voor de regio Emmen omdat er voor veel spelers die vanuit de C’s naar de B-junioren moeten doorstromen geen plaats meer is in de jeugdopleiding. Alleen de toppers maken de overstap maar omdat de voetballerij geen exacte wetenschap is vallen er wellicht ook spelers af die later tot bloei kunnen komen. In de nieuwe situatie is nu een vangnet geconstrueerd door een hechte samenwerking met de amateurvereniging Emmen. Twijfelgevallen die de voetbalacademie niet uit het oog wil verliezen kunnen zich in de jeugd van de vv Emmen verder bekwamen en daarbij profiteren van het voetbalopleidingsplan van de voetbalacademie dat de leiddraad zal zijn voor de gehele jeugdopleiding van de amateur vereniging. Daarbij horen vanzelfsprekend goed gekwalificeerde trainers. Tevens kan worden geprofiteerd van de samenwerking met het Carmel College. De lesuren en de trainingsuren worden zodanig op elkaar afgestemd dat van een optimale begeleiding op zowel studie- als op voetbalgebied sprake is.
Voor de vv Emmen komt het samenwerkingsverband op een goed moment volgens voorzitter André Timmer. ,,Onze standaardteams spelen op een hoog peil en dat willen we graag zou houden. De werving van spelers is echter een probleem omdat de club geen natuurlijke achterban heeft. Door dit verbond kunnen we ons blijvend onderscheiden met een goed gekwalificeerde jeugdopleiding.”
Het samenwerkingsverband werd woensdagavond ondertekend door Jan de Jonge (Hoofd jeugdopleiding), André Timmer (vv Emmen), Herman Koop (bestuurslid stichting Voetbalacademie) en Kees Torreman (rector Carmel College).
   


Van links naar rechts: Kees Torreman, Gerrit Volkers en André Timmer.

 

Jan de Jonge tekent onder toezicht oog van André Timmer.