Jeugdopleiding: Driepunter Onder 16

De eerste competitieronde voor de onder 18 tot en met onder 12 zit er op. Onder 16 wist in eigen huis te winnen van Zeeburgia onder 16 met 1-0. Joep ten Napel bleek met zijn doelpunt vlak voor rust matchwinner.

Cambuur L. O18 – FC Emmen O18 2-0
FC Emmen onder 18 verloor de kraker tegen Cambuur Leeuwarden onder 18. In Leeuwarden lieten de Emmenaren het afweten. Na een half uur kwam de ploeg van trainer/coach Nico Haak op achterstand. Ondanks een aantal wissels en omzettingen bleek Emmen totaal niet bij machte. In plaats van het zoeken naar de gelijkmaker gooide Cambuur de wedstrijd tien minuten voor het einde definitief op slot met de 2-0.

FC Emmen O16 – Zeeburgia O16 1-0
FC Emmen O16 heeft zaterdagmiddag de eerste drie punten van het seizoen gepakt. De ploeg van trainer Karlo Meppelink won in stadion De Oude Meerdijk met 1-0 van Zeeburgia. De rommelige wedstrijd lag vaak stil, en dat kwam het spel niet ten goede. In de beginfase was FC Emmen onder 16 dichtbij de openingstreffer, maar Dan Ntiharirizwa kopte van dichtbij op de lat. De doelman van Zeeburgia moest in de 25e minuut het veld met een hoofdwond verlaten, waarbij de wedstrijd ongeveer tien minuten stil lag.
Vlak na de onderbreking kreeg Joep ten Napel een grote kans, maar zijn schot werd gekeerd door de inval-doelman. Toch ging FC Emmen onder 16 met een 1-0 voorsprong de rust in. Diezelfde Joep ten Napel was alert na een afgeslagen corner en wist nu wel te scoren. Het bleek uiteindelijk ook de enige treffer van de middag, want beide ploegen wisten in de tweede helft amper kansen te creëren. Doelman Kevin Norder moest één keer ingrijpen na een gevaarlijke vrije trap van de Amsterdammers. Al met al een zwaarbevochten zege voor FC Emmen onder 16.

Cambuur L. O14 – FC Emmen O14 5-0
Net zoals de onder 18 moest ook onder 14 het onderspit delven in Leeuwarden. De uitslag werd hetzelfde als de oefenwedstrijd tussen beide ploegen, drie weken geleden. Trainer/coach Willem van Loenen zag dat zijn ploeg in de beginfase al snel twee tegendoelpunten incasseerde. Na de slechte start kwam Emmen beter in de wedstrijd, maar wist het niet tot scoren te komen. Na rust kwam Emmen niet meer in de wedstrijd, waardoor de eindstand opnieuw 5-0 werd.

FC Emmen O13 – Go Ahead Eagles O13 1-2
FC Emmen onder 13 is de competitie begonnen met een nederlaag tegen Go Ahead Eagles O13. De ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten verloor op het veld van vv Emmen met 1-2. De gasten uit Deventer kwamen al snel in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Vlak voor de rust kreeg FC Emmen onder 13 een strafschop. Steijn ten Broeke wist hier wel raad mee en scoorde de gelijkmaker. In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar de voorsprong. Go Ahead Eagles onder 13 wist echter alleen nog een doelpunt te scoren en zegevierde met 1-2. FC Emmen onder 13 werkte hard maar kreeg in de slotfase geen grote kansen meer voor de gelijkmaker.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de landelijke Twin Games competitie. Onder 12 speelde thuis tegen AZ en Onder 11 speelt zondag een toernooi bij Victoria’04 in Vlaardingen. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.