Jeugdig FC Emmen 2 in slotfase nipt langs FC Groningen 2

FC Emmen 2 heeft maandagmiddag in eigen huis een oefenduel met FC Groningen 2 met 1-0 gewonnen. Lang zag dat er niet naar uit, maar de mannen van trainer Gerard Wiekens draaiden de wedstrijd in de tweede helft om en bleken uiterst effectief.

Groningen overhand in eerste helft
In de beginfase van de eerste helft was het vooral Groningen dat de druk op de defensie van Emmen probeerde te krijgen. Beide ploegen lieten dat daarna wat achterwege en speelden het balletje geduldig rond in de zoektocht naar ruimtes om kansen te creëren. Die ontstonden er echter weinig. De mogelijkheden die er kwamen, waren vooral voor de bezoekers. Zo was Daleho Irandust een keer dichtbij met een schot uit de draai en bleek ook Cyril Ngonge gevaarlijk met een aantal pogingen van afstand. Romano Postema leek bij de eerste paal de openingstreffer binnen te schuiven, maar Indy Groothuizen stak daar een stokje voor.

Vlak voor rust drong Emmen wel iets aan en kreeg het middels een kopbal van Metehan Güçlü en een teruggelegde bal voor Willem Hoffrogge nog opgelegde kansen, maar doelpunten vielen er in de eerste helft niet.

Kentering na rust
In de tweede helft veranderde dat beeld. Peter van Ooijen en Kian Slor haalden meerdere malen de trekker over, maar zagen hun inzet óf in de handen van de keeper óf net naast het doel belanden. Van Ooijen zocht even later met binnenkant voet naar de rechterkruising, maar wederom bracht doelman Jan de Boer redding voor FC Groningen.

Jongelingen als Dave Funke, Guus Offerhaus, Remi van Ekeris en Bai Kamara vielen in bij FC Emmen en deden dat zeer verdienstelijk. Na goed positiespel rondom de vijandelijke zestien was het Van Ekeris die de bal voortrok, waarna Kamara de bal alleen nog maar binnen hoefde te lopen. Dat deed hij ook en zo was de Drentse voorsprong in de tachtigste minuut een feit.

Maxim Mariani was enkele seconden voor het laatste fluitsignaal middels een kopbal uit een vrije trap nog dichtbij de gelijkmaker, maar verdere dreiging ontstond er niet. Zo wonnen de reserves in eigen huis een redelijk gelijk opgaande wedstrijd met 1-0.

FC Emmen 2 – FC Groningen 2: 1-0
80. Kamara 1-0

FC Emmen: Groothuizen; Luzayadio (73. Kamara), Dirksen, Miguel, Apau (81. Offerhaus); Bernadou (36. Van Ekeris), Hoffrogge (60. Funke); J. van Kaam, Toufiqui, Van Ooijen; Güçlü (46. Slor).

FC Groningen: De Boer; Bogarde, Holder, Sverko, Kalley; Matuta, Irandust, D. van Kaam; Ngonge, Postema, Abraham. Invallers: De Jonge, Haddad, Mariani, Mortensen en Tounekti (ingevallen voor Abraham, Postema, Irandust, Ngonge en Holder).