Jeugd: Winst voor alle elftallen!

FC Emmen O21 – SC Heerenveen O21 3-2
In eigen huis wonnen de Emmenaren in de extra tijd met 3-2 van SC Heerenveen O21. De ploeg van Ruud Jalving begon niet goed aan het duel en kwam na een kwartier op achterstand. SC Heerenveen bleef, ondanks de druk van Emmen, overeind en wist in de tweede helft de score uit te breiden. Na de 0-2 in de 65ste minuut kwam Emmen eindelijk echt op gang en kwam het door twee snelle doelpunten van Joris binnen enkele minuten op 2-2. Uiteindelijk werd FC Emmen de gelukkige winnaar: In blessuretijd kreeg Bai Kamara een strafschop. Hij brak door de Heerenveen-defensie en werd onreglementair gestopt. Guus Offerhaus benutte deze strafschop en bezorgde FC Emmen O21 de drie punten.

FC Volendam O18 – FC Emmen O18 0-4
In Volendam won de Onder 18 ook zijn derde wedstrijd in Divisie 3. Al na vier minuten was het raak door een doelpunt van Djairo Fik. Na rust kende de Onder 18 wederom een bliksemstart door een doelpunt van Quinten Jony. De Emmenaren bleven overeind ondanks de druk, maar gaven niets weg. Thom Bijkerk en Jesper Mosselaar brachten de stand op een comfortabele 0-4, en doelman Wouter Sibon hield zijn doel schoon door in de slotfase een strafschop te keren.

FC Emmen O16 – Zeeburgia O16 5-1
FC Emmen O16 nam het op de De Oude Meerdijk op tegen Zeeburgia O16 en won met 5-1. De ploeg van trainer Karlo Meppelink kwam al snel in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Huub Kerkdijk. Even later verdubbelde Taron Ruigrok de voorsprong. Toch kwamen de gasten uit Amsterdam al vrij snel terug in de wedstrijd, 2-1. FC Emmen O16 bleef goed voetballen en kansen creëren. Zo maakte Stan van Manen de 3-1 en ging Onder-18 door een schitterend afstandschot van Taron Ruigrok rusten met een 4-1 voorsprong. In de tweede helft zakte het spel weg en werden er minder kansen gecreëerd. Tien minuten voor tijd raakte Finn Hoogeveen nog de paal, waarna de rebound niet was besteed voor Jaël Boer. Toch viel er nog een doelpunt. Aanvoerder Joël Seegers kopte van dichtbij binnen en zette de 5-1 eindstand op het scorebord. Al met al een verdiende zege voor FC Emmen O16!

FC Groningen O14 – FC Emmen O14 1-2
Onder 14 speelde een goede wedstrijd in Groningen en gaf weinig weg. Het stond verdedigend goed, maar kwam wel op een 1-0 achterstand. Na rust rechtte Emmen de rug, wist het tweemaal te scoren en pakte men de overwinning. Amadou Doumbouya tekende voor de gelijkmaker en Wesley Kuiper zette de Emmenaren op voorsprong.

FC Emmen O13 – FC Eindhoven O13-2 5-1
FC Emmen O13 wist voor de tweede keer op rij te winnen. Na de zege van vorige week bij Roda JC O13 was de ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten vandaag de sterk voor FC Eindhoven O13-2. Op De Oude Meerdijk werd het 5-0.
FC Emmen O13 had tijdens de eerste helft het betere van het spel, maar grote kansen werden er niet gecreëerd. Toch gingen de Emmenaren met een 1-0 voorsprong de rust in. Vlak voor het fluitsignaal scoorde Tobias Geers van dichtbij de 1-0. Gelijk naar de rust werd de voorsprong verdubbeld door Nova Westera. FC Emmen O13 ging door en kwam door doelpunten van Stan Klement en Mees Over al vrij snel na rust op een 4-0 voorsprong. Het slotakkoord was voor Stan Klement, die op schitterende wijze uit een vrije trap zijn tweede treffer van de wedstrijd maakte.

FC Emmen onder 12 ging op bezoek bij PEC Zwolle O12, FC Emmen onder 11 ontving op sportpark Meerdijk De Graafschap onder 11. In deze leeftijdsgroepen staat de invididuele ontwikkeling voorop en worden uitslagen derhalve niet gepubliceerd.