Jeugd: veel late treffers op zaterdag

FC Emmen O21 won zaterdagmiddag de verre uitwedstrijd tegen VVV-Venlo O21. In Limburg won de ploeg van trainer Theo ten Caat met 1-3. Na een kwartier spelen zette Jesper Mosselaar de Emmenaren op een 0-1 voorsprong. Dit was tevens de ruststand. Na een uur kwam thuisploeg VVV-Venlo O21, dat nog zonder punten zit, langszij. Maar dankzij twee treffers van invaller Kyron van der Kaap, waarvan de eerste vanaf de strafschopstip, gingen de drie punten toch nog mee naar Emmen.

FC Emmen O18 ontving op De Oude Meerdijk AFC O18 en won alweer voor de vierde keer op rij. De formatie van trainer Wietse de Blois was met 5-2 te sterk voor de Amsterdammers. In de laatste minuut voor rust kwam FC Emmen O18 op een 1-0 voorsprong. Stan van Manen werd onderuit gehaald en de bal ging op de stip. Jorn Hekkert wist hier wel raad mee en schoot de bal beheerst binnen. Tien minuten na rust kwam AFC O18 na een schitterend doelpunt weer op gelijke hoogte: 1-1. FC Emmen O18 gaf niet op en kwam na een goed uitgespeelde aanval in de 67e minuut op een 2-1 voorsprong. Uit een voorzet van Yvarion Gorissen liep Stan van Manen de bal in het doel. Nog geen minuut later stond het al 3-1, na een eigen doelpunt aan de kant van AFC O18. De wedstrijd leek gespeeld, maar de gasten kwamen in de 89e minuut met de 3-2 toch nog terug in de wedstrijd. AFC O18 zette alles op alles, maar de gelijkmaker bleef uit. Door twee doelpunten in de blessuretijd van Jorn Hekkert en Jan Doldersum wist FC Emmen O18 toch nog ruim te winnen.

FC Emmen O16 kwam op bezoek bij Alphense Boys O16 en ging na een hele late goal met 3-2 onderuit. Na een 1-0 ruststand maakte Wesley Kuiper in de 50e minuut de 1-1. De thuisploeg kwam acht minuten voor tijd op een 2-1 voorsprong. Dankzij een goal in blessuretijd van opnieuw Wesley Kuiper leek de ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten alsnog een punt mee te nemen naar Emmen. Maar vanaf de aftrap ging het helemaal fout en viel ook nog de 3-2.

FC Emmen O15 boekte zaterdag een moeizame zege op AFC’34 O15. De ploeg van trainer Robin Poeste won dan wel met 5-2, maar de laatste drie treffers vielen in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Vlak voor de rust kwam FC Emmen O15 via een rake kopbal van Jesse Veltman op een 1-0 voorsprong. Tien minuten na de rust kwamen de gasten uit Alkmaar op 1-1. Nadat FC Emmen O15 via Jeremiah Usmany weer op voorsprong was gekomen kwam AFC O18 voor de tweede keer deze wedstrijd op gelijke hoogte. FC Emmen O15 kwam tien minuten voor tijd voor de derde keer op voorsprong door een doelpunt van Sem Evers. Nu werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Dankzij treffers van Jesse Veltman en Elyezel Kaburo werd het zelfs nog 5-2.

FC Emmen O14 moest tegen FC Twente/Heracles O14 ondanks een 2-0 voorsprong genoegen nemen met een punt. De Emmenaren speelden uiteindelijk met 2-2 gelijk. FC Emmen O14 ging dankzij een doelpunt van Rojani Laturette aan de thee met een 1-0 voorsprong. In de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld door Sem Alberda. FC Emmen O14 leek op weg naar de overwinning, maar FC Twente/Heracles O14 kwam met twee snelle treffers achter elkaar op 2-2. In de slotfase kregen beide ploegen nog goede kansen op de winnende treffer, maar gescoord werd er niet meer.

FC Emmen O13 beleefde een zware ochtend tegen FC Groningen O13. De ploeg van trainer Jordan Poeste verloor met grote cijfers, 2-8. Na een vroege tegentreffer kwam FC Emmen O13 via een rake penalty van Maarten Smit op 1-1. Een paar minuten later werd het zelf 2-1 door spits David Pieterse. Na de 2-2 viel de 2-3 in de blessuretijd van de eerste helft. Na rust ging het mis voor FC Emmen O13 en liep FC Groningen O13 uit naar een 2-8 zege.

Week van de scheidsrechter
Van 30 september tot en met 8 oktober is het de week van de scheidsrechter. Ook aan de Meerdijk werden de scheidsrechters afgelopen zaterdag voorafgaand aan alle thuiswedstrijden in het zonnetje gezet.