Jeugd: Onder 21 handhaaft zich

FC Emmen O21 – Alphense Boys O21
FC Emmen O21 heeft opnieuw goede zaken gedaan en handhaaft zich in Divisie 2. Na de overwinning van vorige week bij Willem II O21 won de ploeg van trainer Ruud Jalving nu van Alphense Boys O21. In een spannende wedstrijd werd het 2-1. FC Emmen O21 kwam na een kleine tien minuten spelen op een 0-1 achterstand en zag binnen het halfuur Leonel Miguel uitvallen met een hoofdblessure. FC Emmen O21 rechtte echter de rug en kwam via een doelpunt van Remi van Ekeris weer op gelijke hoogte. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Ben Scholte, waardoor Onder-21 met een voorsprong aan de thee gingen. Na rust werd het meer een vechtwedstrijd met weinig uitgespeelde kansen. Invaller Bai Kamara kon een kwartier voor tijd de wedstrijd in het slot gooien, maar hij verzuimde tot twee keer toe om de trekker over te halen. In de laatste minuut ging de keeper van Alphense Boys O21 mee naar voren en kopte rakelings naast. Door de overwinning is handhaving in Divisie 2 voor FC Emmen O21 een feit.

Het oefenduel Spelle-Venhaus 1 – FC Emmen O18 werd 3-1. Thom Hulshof scoorde in Duitsland voor de Emmenaren.

FC Emmen O16 – DWS O16 3-0
FC Emmen O16 nam het op De Oude Meerdijk op tegen DWS O16 en won met 3-0. De ploeg van trainer Karlo Meppelink kwam na tien minuten spelen op een verdiende 1-0 voorsprong. Na een goede loopactie van Joep ten Napel scoorde uiteindelijk Shakir Osman. Ondanks het overwicht kwamen de Amsterdammers een aantal keren gevaarlijk voor het doel van keeper Loyd Kuiper. DWS O16 was heel dichtbij de gelijkmaker, maar de paal stond in de weg. Aan de andere kant sloeg FC Emmen O16 wel toe, en wist Taron Ruigrok de 2-0 te maken. In de tweede helft kregen beide ploegen een aantal goede kansen, maar Taron Ruigrok gooide de wedstrijd in het slot met zijn tweede treffer van de middag. Door de overwinning gaan de Emmenaren DWS O16 voorbij op de ranglijst.

FC Emmen O14 – Stadskanaal JO15-1 (oefen) 2-1

FC Emmen O13 – De Graafschap O13 0-6
FC Emmen O13 verloor op De Oude Meerdijk met 0-6 van De Graafschap O13. De gasten uit Doetinchem waren een maatje te sterk voor de Emmenaren. De ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten stonden bij de rust al op een 0-3 achterstand. In de tweede helft kwam Onder-13 beter in de duels en werd het een aantal keren gevaarlijk. Toch kwam de Graafschap O13 al snel na rust op een 0-4 voorsprong na een benutte strafschop. Tobias Geers raakte halverwege de tweede helft de paal, terwijl de rebound helaas niet besteed was voor Joaquin van Dijk. Aan de andere kant vielen nog twee doelpunten, waardoor FC Emmen O13 met ruime cijfers verloor.