Jeugd: Onder 18 verslaat Zeeburgia

Excelsior O21 – FC Emmen O21 3-1
De ploeg van Ruud Jalving kwam in Rotterdam langzaam maar zeker goed in de wedstrijd en werd in de eerste helft een aantal keren gevaarlijk. Gescoord werd er voor rust niet, wat na rust wel gebeurde bij het andere doel. In een tijdsbestek van een kwartier wist Excelsior O21 driemaal te scoren en daarmee de wedstrijd in het slot te gooien. Willem Hoffrogge redde de spreekwoordelijke eer vlak voor het einde met een Emmens’ doelpunt.

FC Emmen O18 – Zeeburgia O18 4-1
FC Emmen onder 18 blijft op kop in Divisie 4. Zeeburgia O18 werd met 4-1 aan de zegekar gebonden. De ploeg van trainer Nico Haak was duidelijk een maatje te groot voor de Amsterdamse gasten. In de 19e minuut scoorde Djairo Fik de verdiende openingstreffer. De voorsprong werd vlak voor de rust verdubbeld door Thom Bijkerk, die de bal in het lege doel kon lopen. In de tweede helft kreeg FC Emmen O18 al vrij snel een aantal grote kansen, maar het vizier lag niet op scherp. Toch wist O18 nog twee keer het net te vinden. De in de rust ingevallen Tim Lemmen scoorde de 3-0 en Thom Bijkerk maakte met zijn tweede treffer van de middag de 4-0. Het slotakkoord was voor Zeeburgia O18, dat profiteerde van een foutje aan Emmen zijde en dit direct afstrafte.

FC Groningen O16 – FC Emmen O16 7-0
FC Emmen onder 16 wist twee weken geleden nog te winnen van FC Groningen onder 16, nu waren de rollen volledig omgedraaid. Binnen een minuut keek Emmen al tegen een achterstand aan, en uiteindelijk bleef men achter de feiten aan lopen. Na een 3-0 ruststand liep FC Groningen uit naar een 7-0 overwinning.

FC Emmen O14 – Almere City O14 2-7
FC Emmen O14 gaf op De Oude Meerdijk een 2-0 voorsprong uit handen tegen Almere City O14. De ploeg van trainer Willem van Loenen verloor uiteindelijk met ruime cijfers, 2-7. In een open eerste helft kwam FC Emmen O14 na een kleine twintig minuten spelen op een 1-0 voorsprong na een uithaal van Zen Schimmelpenning. Waar Almere City FC O14 op zoek ging naar de gelijkmaker kwamen de Emmenaren vlak voor rust op een 2-0 voorsprong, na een gelukkige goal van Wesley Kuiper. Toch wist Almere City FC O14 nog voor de rust de aansluitingstreffer te maken. In de tweede helft namen de gasten het spel in handen en kwam het binnen een kwartier al op een 2-5 voorsprong. FC Emmen O14 had het vooral moeilijk met de fysieke en snelle ingevallen aanvaller van Almere City FC O14. Mede hierdoor gingen de punten verdiend mee naar Almere.

FC Emmen O13 – Veendam 1894 O14 6-2 (oefen)
FC Emmen onder 13 speelde in een vrij weekend een oefenwedstrijd tegen de onder 14 van Veendam 1894. De Emmenaren speelden een prima oefenwedstrijd en wonnen met 6-2.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de landelijke Twin Games competitie. Onder 12 speelde uit bij FC Volendam O12, Onder 11 ontving op de Meerdijk NEC O11. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.