Jeugd: Onder 18 kampioen

FC Emmen O18 won zaterdagmiddag met 7-0 van Fortuna Wormerveer O18. Door de overwinning promoveert de ploeg van trainer Nico Haak naar Divisie 3. De Emmenaren zijn met nog één wedstrijd te gaan niet meer in te halen door naaste concurrent Cambuur Leeuwarden O18.

FC Emmen O18 kwam op het veld van SC Angelslo na ruim een kwartier spelen door een doelpunt van Joey Roufs op een verdiende 1-0 voorsprong. Onder 18 had al aan een punt genoeg, maar het krachtsverschil werd al snel duidelijk. Door twee doelpunten van Djairo Fik en één van Tim Lemmen stond er een 4-0 ruststand op het scorebord. In de tweede helft moesten de toeschouwers even wachten op meer treffers. Halverwege de tweede helft waren invallers Joël Paulina en Dave Smid trefzeker. Het slotakkoord was vlak voor tijd voor Jan Doldersum, die er 7-0 van maakte. Na het uitreiken van de schaal en de shirts vierden spelers, staf en ouders de promotie met een hapje en een drankje in het stadion.

FC Emmen O18 verloor dit seizoen alleen op de openingsdag van Cambuur Leeuwarden O18 en won vervolgens alle wedstrijden. Volgende week zaterdag wacht alleen nog het uitduel bij Hollandia O18. Daarna mag het team van trainer Nico Haak zich opmaken voor Divisie 3.

Hollandia JO16-1 – FC Emmen O16 1-5
Onder 16 kwam in Hoorn vroeg op achterstand, maar wist daarna snel de wedstrijd naar zich toe te trekken. Taron Ruigrok bracht de Emmenaren op voorsprong. Hij scoorde de gelijkmaker en wist even later met een afstandschot de 1-2 te maken. De Emmenaren drukten het krachtsverschil vervolgens geleidelijk aan uit in de score. Joep ten Napel, Stan van Manen en Jaël Boer wisten alle drie het net te vinden, waardoor een 1-5 overwinning werd geboekt.

FC Volendam O14 – FC Emmen O14 2-5
FC Emmen O14 sloot de najaarscompetitie af met een overwinning. De ploeg van trainer Willem van Loenen zegevierde met 2-5 bij FC Volendam O14. In het Kras Stadion in Volendam kwam Onder 14 op voorsprong door een doelpunt van Damien van der Scheer. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld door een eigen doelpunt aan de kant van de thuisploeg. Even later was Wesley Kuiper twee maal trefzeker, waardoor de wedstrijd op slot zat. Toch kwam FC Volendam O14 met twee treffers ietwat terug in de wedstrijd. Het laatste doelpunt kwam op naam van Wesley Kuiper, waardoor hij een hattrick maakte. Door de zege eindigt FC Emmen O14 op de vierde plaats in Divisie 3.

FC Emmen O12 speelde in de landelijke Twin Games in Doetinchem tegen De Graafschap O12.