Jeugd: Onder 16 verslaat FC Groningen

FC Emmen O21 – Excelsior O21 1-0
FC Emmen onder 21 boekte een zwaarbevochten 1-0 zege op Excelsior onder 21. Matchwinner werd Jan Quispel: Hij zette de Emmenaren na vijf minuten spelen al op 1-0. In de eerste helft kreeg de ploeg van Ruud Jalving nog kansen om de score uit te breiden. Na rust een dominanter Excelsior O21, dat veel druk zette op de Emmenaren. Uiteindelijk kwam onder 21 de storm zonder kleerscheuren door en won men de wedstrijd.

Zeeburgia O18 – FC Emmen O18 0-4
FC Emmen O18 won in de hoofdstad met 0-4 van Zeeburgia. Voor beide ploegen waren er veel kansen te noteren: Ondanks de ruime uitslag had Zeeburgia genoeg kansen op een treffer, al had de ploeg van Haak ook de score verder uit kunnen breiden. De Emmer doelpunten werden gemaakt door Thom Hulshof (2x), Djairo Fik en Joey Roufs.

FC Emmen O16 – FC Groningen O16 2-1
FC Emmen O16 beleefde een mooie middag op De Oude Meerdijk. De ploeg van trainer Karlo Meppelink won met 2-1 van FC Groningen O16. Net als vorige week kwam FC Emmen O16 vlak voor de rust op een 0-1 achterstand. Maar O16 gaf niet op en rechtte de rug in de tweede helft. In de 47e minuut kopte verdediger Joël Seegers raak na een afgeslagen corner. FC Emmen O16 werkte hard, maar de grotere kansen waren voor de Groningers. Toch bleven de drie punten in Emmen. Joep ten Napel scoorde namelijk tien minuten voor tijd de winnende treffer. In de daaropvolgende hectische slotfase bleven de Emmenaren op de been. Al met al een knappe overwinning op de leeftijdsgenoten van FC Groningen.

Almere City FC O14 – FC Emmen O14 2-2
FC Emmen O14 had het lastig in Almere. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op 1-0. De Emmenaren hadden het moeilijk, maar hielden de minime achterstand vast. Na rust stond de 2-0 wel snel op het scorebord, waardoor een resultaat in Almere ver weg leek. Toch wist onder 14 een punt te pakken. Met vooral een flinke dosis strijd kwamen de Emmenaren langszij: Coen de Bruine en Wesley Kuiper scoorden beide, waarbij de 2-2 in de laatste minuten van de wedstrijd viel.

FC Emmen O13 – Ajax O13-2 0-2
FC Emmen O13 speelde een goede wedstrijd tegen Ajax O13-2 maar ging wel met 0-2 onderuit. Op het hoofdveld van vv Emmen gaf de ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten goed tegenstand en kreeg een aantal goede mogelijkheden. Na een 0-1 ruststand viel de 0-2 halverwege de tweede helft. In de slotfase kreeg FC Emmen O13 nog een grote kans. Dionn Hoogeveen kwam één op één met de keeper, maar zijn inzet werd gestopt door de Ajax-doelman.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de landelijke Twin Games competitie. Onder 12 speelde thuis tegen PEC Zwolle O12 en Onder 11 ontving thuis PEC Zwolle O11. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.