Jeugd: O18 al kampioen, O21 & O13 dichtbij

FC Twente/Heracles O21 – FC Emmen O21 1-2
FC Emmen O21 heeft het kampioenschap in Divisie 2 én promotie naar Divisie 1 in eigen hand. In Hengelo werd zaterdag FC Twente/Heracles O21 met 1-2 verslagen. De Emmenaren waren de bovenliggende partij, maar waren in fases te slordig aan de bal. Vlak voor rust drukte Emmen het veldoverwicht uit: Remi van Ekeris maakte de openingstreffer. De thuisploeg, onder leiding van de nieuwe FC Emmen O18-trainer Mark Looms, kwam door een strafschop tien minuten na rust langszij. Uiteindelijk pakten de Emmenaren de volle buit door een benutte strafschop van Joris Adams, twintig minuten voor het einde.
Door de overwinning volstaat een punt tegen Vitesse O21, aanstaande zaterdag op De Oude Meerdijk om 14.30 uur.

FC Emmen O18 – NEC O18 1-0
Door in eigen huis met 1-0 te winnen van NEC O18 werd FC Emmen onder 18, door verrassende uitslagen in de competitie, een uur na de wedstrijd onverwacht al kampioen van Divisie 3!
De wedstrijd tussen de onder 18-teams van FC Emmen en NEC was eentje die leuk was voor het aanwezige publiek: Twee teams die aanvielen en vol speelden voor de overwinning. Beide ploegen kregen dan ook grote kansen om de openingstreffer te maken. NEC leek aan het einde van de eerste helft een overwicht te krijgen, maar Emmen hield stand. De vastberadenheid werd na rust beloond: Een verkeerde terugspeelbal werd op waarde geschat door Djaïro Fik. Hij onderschepte de terugspeelbal en lobte van grote afstand de bal over NEC-doelman Roefs. NEC drong na het tegendoelpunt lange tijd aan en gaf daardoor ruimtes weg, maar Emmen wist daar niet van te profiteren. De ploeg van Nico Haak hield stand en won met 1-0.
Door verrassende nederlagen van zowel Almere City FC O18 en FC Volendam O18 werd later op de dag bekend dat FC Emmen onder 18 met nog één wedstrijd te spelen niet meer te achterhalen is door de concurrentie. Het kampioenschap in Divisie 3 is daarmee een feit, alsmede promotie naar Divisie 2!
Zaterdag staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, uit tegen VVV Venlo O18.

DWS O16 – FC Emmen O16 2-4
FC Emmen onder 16 deed uitstekende zaken in Amsterdam in de strijd om handhaving in Divisie 4. Er werd met 2-4 gewonnen van DWS onder 16. Daar zag het na een uur spelen niet naar uit: De Emmenaren keken tegen een 2-0 achterstand aan. Ondanks het sterkere spel en een boel kansen vielen de doelpunten bij de gastheren. Met nog twintig minuten op de klok wist de ploeg van Karlo Meppelink een schier onmogelijke opgave toch te volbrengen. Binnen tien minuten kwamen de Emmenaren langszij, waarna in de slotfase de va banque spelende Emmenaren het duel volledig naar zich toe trokken.
Door de overwinning is handhaving voor onder 16 een goede mogelijkheid. Op zaterdag 21 mei om 12.00 uur speelt onder 16 de laatste competitiewedstrijd thuis tegen FC Groningen onder 16. Wordt er dan gewonnen van Groningen, dan is handhaving een zekerheid.

FC Den Bosch O13-2 – FC Emmen O13 2-7
Ook de onder 13 is dicht bij een kampioenschap. In Den Bosch werd er met 2-7 gewonnen van de O13-2 van FC Den Bosch. Ondanks de lange rit stormden de Emmenaren uit de startblokken met twee doelpunten binnen vijf minuten. Daarna werd het spel aan Emmense zijde slordiger, kreeg FC Den Bosch ook kansen en stond er bij rust een 2-3 stand op het scorebord. De tweede helft verliep een stuk beter voor FC Emmen O13. Het spel werd beter en er werd nog viermaal gescoord. Een ruimte 2-7 overwinning bleek de eindstand.
Aanstaande zaterdag speelt FC Emmen onder 13 thuis in stadion De Oude Meerdijk om 12.15 uur tegen ADO Den Haag O13-2. Bij winst is Onder 13 kampioen van Divisie 5, en speelt men in het komende seizoen weer in Divisie 2!