Jeugd: O14 verslaat SC Heerenveen

De Graafschap O21 – FC Emmen O21 1-1
FC Emmen O21 ging op bezoek bij De Graafschap O21 en nam een punt mee terug naar Emmen. Vlak voor de rust kwam de thuisploeg door een rake strafschop op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft kreeg FC Emmen O21 een penalty, en Jan Quispel wist hier wel raad mee, 1-1. Luciano Carty kreeg nog een grote kans op de 1-2, maar het bleef bij een puntendeling.

FC Emmen O18 – RKVV DEM O18 6-2
FC Emmen O18 won op De Oude Meerdijk met 6-2 van DEM O18. Het werd al snel in de wedstrijd duidelijk dat de ploeg van trainer Nico Haak de betere was, al scoorde het voor de rust maar twee keer. Djairo Fik en Tim Lemmen wisten te scoren. In de tweede helft liep de voorsprong uit en scoorde achtereenvolgens Thom Hulshof, Joey Roufs, Djairo Fik en Tim Lemmen. Tegenstander DEM wist echter ook nog twee eretreffers te maken, al kwam de laatste op naam van FC Emmen O18-invaller Jesper Mosselaar. Al met al een dik verdiende zege voor FC Emmen O18.

DCG O16 – FC Emmen O16 4-3
Onder 16 ging onderuit in Amsterdam tegen DCG O16. Daar leek het in de rust niet op. Na een slecht begin kwamen de Emmenaren langzamerhand beter in het spel en wist het met twee mooie aanvallen op een 0-2 voorsprong te komen. De thuisploeg maakte vlak voor rust de aansluitingstreffer. Dat bleek voor DCG benzine, want na rust overliep de thuisploeg de Emmenaren en stond het binnen vijf minuten 3-2. De ploeg van Karlo Meppelink wist de gelijkmaker met te maken en zag DCG zelfs uitlopen naar 4-2.

FC Emmen O14 – SC Heerenveen O14 5-4
FC Emmen O14 heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De ploeg van trainer Willem van Loenen won op spectaculaire wijze met 5-4 van SC Heerenveen O14. De winnende treffer viel diep in de extra tijd.
De gasten kwamen halverwege de eerste helft op een 0-1 voorsprong, maar vlak voor de rust scoorde Wesley Kuiper met een geplaatst schot de gelijkmaker. In de tweede helft kwam SC Heerenveen O14 sterk uit de kleedkamer en scoorde het binnen vijf minuten de 1-2 en 1-3. FC Emmen O14 gaf echter niet op en kwam door een doelpunt van Mike Rutgers weer terug in de wedstrijd. Even later kopte Luan Conen de 3-3 binnen uit een gevaarlijke vrije trap van Amadou Doumbouya. FC Emmen O14 werd met name vaak gevaarlijk met lange ballen achter de Friese verdediging. Dit resulteerde dan ook in de 4-3 voorsprong. Spits Coen de Bruine jaagde de bal in de touwen. In de slotfase kwam SC Heerenveen O14 toch weer langszij, 4-4. In de absolute slotfase gingen beide ploegen vol voor de overwinning. Waar de Friezen nog de lat raakten, ging FC Emmen O14 er met de overwinning vandoor. Uit de laatste corner van de wedstrijd kreeg Luan Conen de bal voor de voeten en scoorde hij zijn tweede treffer van de middag, waarna het feest los barste.

FC Volendam O13 – FC Emmen O13 6-2
Onder 13 verloor met 6-2 in Volendam. Daar leek het een kwartier voor tijd totaal niet op: De stand was op dat moment 1-2 voor de ploeg van trainer Albert Jan van Oosten. De Emmenaren hadden zelfs kansen op uitbreiding van de score. In de slotfase ging het echter helemaal mis en gaf onder 13 een zeker lijkende overwinning weg.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de landelijke Twin Games competitie. Onder 12 speelde uit tegen Cambuur O12 en Onder 11 ontving thuis De Graafschap O11. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.