Terug naar overzicht Terug

Jari Vlak: op eigen benen in Emmen


Op 11 januari presenteerde FC Emmen zijn eerste nieuwe aanwinst van 2021. De 22-jarige Volendammer Jari Vlak tekende voor tweeëneenhalf jaar in Emmen. Hij kijkt uit naar een avontuur in de eredivisie. Vlak speelde in totaal 72 wedstrijden voor FC Volendam, hij wist hierin zeven keer te scoren en was goed voor twaalf assists.

Na het vertrek van Michael Chacon moest FC Emmen op zoek naar een waardige vervanger en kwam in deze zoektocht uit bij Vlak. En vanaf dat moment ging alles heel snel, zo geeft de nieuweling aan: “Het was denk ik dinsdag dat ik via mijn zaakwaarnemer hoorde van de interesse van FC Emmen, dan begin je wel even na te denken. Woensdag belde de trainer mij op en vertelde hij over zijn plannen met mij, daar hield ik een heel goed gevoel aan over. Dan weet je dat de interesse concreet en heel serieus is. Al vrij snel kreeg ik het gevoel dat ik moest gaan. Toen ik dat eenmaal had besloten was ook alles snel geregeld en heb ik vrijdag mijn contract getekend,” begint Vlak.

Van Volendam naar Emmen
“Ik heb mijn hele leven bij Volendam gespeeld. Ik begon er in de mini’s en heb mijzelf stapje voor stapje doorontwikkeld richting het eerste elftal. Maar ik had de laatste tijd ook wel het gevoel dat ik toe was aan iets nieuws. Ik had het naar mijn zin in Volendam, maar het is ook goed voor mij om uit mijn vertrouwde omgeving te trekken en het avontuur op te zoeken. Ik denk dat FC Emmen daarin de juiste stap is.”

De aanwinst komt niet op het meest prettige moment binnen bij de club: “Je merkt wel dat we onderaan staan. Iedereen weet hoe het gaat, de sfeer is beter als het goed gaat en je punten pakt. Dat is nu even niet het geval, dan is iedereen toch gefrustreerder. Maar ik ben gelukkig erg goed opgevangen door de groep. Ik loop nu ruim een week met de groep mee en zie dat er echt veel kwaliteit zit, dat moet er zo snel mogelijk uitkomen. We moeten ons meer focussen op het creëren van kansen, dan kunnen we er zeker nog inblijven.”

Tot medio 2023 in Drenthe
Met Vlak heeft FC Emmen een controlerende middelveldere binnengehaald met belangrijke kwaliteiten: ”Ik ben een middenvelder met veel loopvermogen, ik ga ook wel graag diep. Hiermee probeer ik de ruimtes te creëren voor mijzelf, maar ook wel voor anderen. Verder heb ik een goed schot, ben ik altijd op zoek naar de ruimte voor mij en sta ik verdedigend ook wel mijn mannetje.”

Vlak heeft een contract getekend tot medio 2023. “Dat geeft een supergoed gevoel. Het straalt vanuit de club veel vertrouwen uit en dat wil ik graag uitbetalen. Het is mijn bedoeling om de komende jaren de ploeg zoveel mogelijk te helpen. Ondertussen ben ik op zoek naar een woning. Ik zal voor het eerst op mijzelf wonen, dus dat zal ook wel even wennen worden. Mijn vriendin komt voor het grootste deel gelukkig ook mee vanuit Volendam, dat is wel heel prettig. Hopelijk is dit snel geregeld en kan ik mij volledig focussen op het voetbal bij FC Emmen,” aldus Vlak.