Terug naar overzicht Terug

Jan Olde Riekerink vertrekt bij Emmen


Jan Olde Riekerink werd op 19 november 2003 hoofdtrainer bij Emmen als opvolger van de naar FC Zwolle vertrokken Hennie Spijkerman. Hij leidde de selectie naar de achtste plaats en miste net de nacompetitie. In januari 2004 werd zijn overeenkomst met Emmen met een jaar verlengd tot en met het seizoen 2005/06. Ook kreeg hij de functie van technisch-directeur toebedeeld.
Hoewel de prestaties in het huidige seizoen op een dieptepunt in de geschiedenis van de club zijn beland, sprak de clubleiding toch het vertrouwen in Olde Riekerink uit door een contractverlenging te overwegen.
Over het waarom van zijn op handen zijnde vertrek is Jan Olde Riekerink enigszins wazig hoewel hij zegt dat het om duidelijkheid gaat. ,,Er zijn nu eenmaal beslissingen die je moet nemen. Die clausule zat er in het contract en ik vond dat ik naar de club toe duidelijkheid moest verschaffen. Wat is het volgend seizoen ga doen weet ik nog niet. Ik heb voor geen enkele club getekend hoewel er wel clubs hebben geïnformeerd.”
Emmen zit daarmee ruim een maand voor afloop van de huidige, weinig succesvolle campagne voor het vraagstuk een opvolger te vinden. In een stadium waarin Olde Riekerink deze week nog aangaf dat de voorbereidingen voor het komend seizoen druk aan de gang zijn.