Terug naar overzicht Terug

Jan Korte manager voetbalzaken FC Emmen


FC Emmen stelt met onmiddellijke ingang Jan Korte aan als manager voetbalzaken. Dit houdt in dat de huidige coördinator scouting van FC Emmen intern wordt gepromoveerd. De manager voetbalzaken treedt als verantwoordelijke voor de portefeuille technische zaken toe tot het managementteam van FC Emmen en wordt direct gepositioneerd onder de algemeen directeur. Jan Korte tekent een contract voor de duur van 2 seizoenen.


Algemeen-directeur Wim Beekman: “De afgelopen jaren heeft FC Emmen zich op het technische vlak ontwikkeld en zodoende voor het tweede achtereenvolgende seizoen een ticket voor deelname aan de play-offs bemachtigd. Nu er steeds meer personen bij de club werkzaam zijn of anderszins een rol vervullen, die allen beschikken over technische bagage, groeit de behoefte om de technische aansturing van de gehele club te laten plaatsvinden door één individu die eveneens verantwoordelijk is voor het opstellen, handhaven en desgewenst bijstellen van het technische beleidsplan. In samenspraak met het bestuur is enkele maanden geleden een profielschets opgesteld en zijn we de zoektocht gestart. Ondanks dat Jan al bekend was bij de club en van meet af aan op de shortlist stond, hebben we in het kader van zorgvuldig handelen met meerdere mensen gesproken. De keuze voor Jan Korte was echter unaniem. Hij is gepokt en gemazeld in de voetbalwereld, kent de regio, kent de club, beschikt over een groot voetbalnetwerk en wij achten hem uitermate geschikt om FC Emmen verder omhoog te stuwen in sportief opzicht. Hij heeft in het kader van de lange termijn oog voor de jongste pupillen, maar beseft eveneens dat de club op korte termijn inkomsten moet genereren door succesvol te zijn met eerste elftal. Om dit te kunnen bewerkstelligen, wordt het technische budget in de begroting de komende seizoenen met EUR 200.000,- verhoogd.”

Jan Korte: “Ik kijk er naar uit FC Emmen de komende seizoenen verder te professionaliseren en te ontwikkelen teneinde een structurele aansluiting bij de absolute top in de Jupiler League te realiseren. Alle ingrediënten voor succes en groei zijn al aanwezig. Van goede oefenmeesters tot een jeugdopleiding vol talent. De accommodatie is dik in orde en het achterland houdt van verzorgd en strijdbaar voetbal. Ik heb als opdracht gekregen samen met alle technische mensen binnen de club een beleidsplan te ontwikkelen waarin een herkenbare speelstijl, strijd en passie zijn vastgelegd en dit binnen alle elftallen van de club te implementeren. Uiteindelijk willen we ons vlaggenschip, ons eerste elftal, zoveel mogelijk vullen met spelers vanuit de regio en de eigen opleiding. Als manager voetbalzaken ga ik daar vol op inzetten zodat we met attractief voetbal -en als gevolg daarvan volle tribunes- de ingeslagen weg omhoog gaan vervolgen.“