Terug naar overzicht Terug

Jan Korte coordinator scouting eerste selectie


Met ingang van 1 juli 2015 zal Jan Korte de kar voor de scouting van de eerste selectie gaan trekken. Hij gaat als Coördinator Scouting aan de slag om het scoutingsapparaat voor de eerste selectie van FC Emmen op te zetten, en zal zelf ook actief op pad gaan om te scouten. Jan Korte is het komende seizoen tevens trainer van eersteklasser Rolder Boys. De voormalige speler van o.a. SC Veendam runt ook nog een voetbalschool aan de Veendammer Langeleegte.


Wim Beekman: “De scouting van FC Emmen moet naar de mening van bestuur en directie geregeld en gecoördineerd worden in de organisatie, niet vanuit de trainer die een passant is. Het afzonderlijk inpassen van scouting past in onze visie van verdere professionalisering van het technisch beleid. In Jan Korte hebben wij een persoon gevonden die gepokt en gemazeld is in het betaalde voetbal. Wij achten hem uitermate geschikt voor de functie.”

Jan Korte: “De afgelopen twee seizoenen heb i k regelmatig contact met Wim Beekman gehad over voetbal en maatschappelijke projecten, en dan met name de Dutch Career Cup waarbij Wajongeren betrokken waren. Vanzelfsprekend hebben we tijdens deze contactmomenten ook gesproken over het proces van professionalisering bij FC Emmen i.c.m. de wens van de club om op het technische vlak de kennis te verdelen zodat het technisch beleid daadwerkelijk geborgd zou zijn, en niet opgehangen aan één persoon. Toen FC Emmen mij benaderde met de vraag de scouting op te zetten, was ik meteen enthousiast. Ik hou van het spelletje, ken het voetbalwereldje goed en vind Emmen een prachtige club.”